Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Katie je alergická na vodu, nemôže plakať ani sa potiť!

Katie trpí pri dotyku s vodou veľkými bolesťami Zobraziť galériu (3)
Katie trpí pri dotyku s vodou veľkými bolesťami (Zdroj: Caters News)

FLINT - Predstavte si, že by ste sa nemohli kúpať, ísť von, keď prší, po sprche by ste trpeli hroznými bolesťami a báli by ste sa pozerať romantické filmy. Takýto neutešený život žije Katie Dellová z Wallesu. Trpí totiž extrémne vzácnou alergiou.

Mladá žena je jednou z 35 ľudí na svete, ktorí sú alergickí na vodu. Toto ochorenie sa nazýva akvagenná žihľavka. Znamená to, že keď sa osprchuje alebo rozplače, okamžite opuchne, páli ju pokožka, pričom bolesť trvá dlhé desiatky minút.

Katie je alergická na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Caters News)

"Symptómy sa začali objavovať, keď som mala šestnásť rokov. Lekári si však dlho mysleli, že si vymýšľam," povedala Katie. "Diagnózu mi určili až pred dvoma rokmi. Najskôr som si myslela, že som alergická na nejaké chemikálie a stále som menila šampóny a mydlá, ale nič nepomáhalo."

Katie, ktorá sa živila ako učiteľka tanca, musela z práce odísť. Pri tanci sa totiž pochopiteľne veľa potila, a to jej kvôli alergii spôsobovalo hotové utrpenie. Okrem toho sa nemôže pozerať na romantické filmy, pretože by sa pri nich rozplakala a ani sa nikdy nebude môcť vykúpať v mori.

"V sprche musím byť veľmi rýchla," dodáva. "Bleskovo si umyjem telo a môj manžel Andy mi umyje vlasy. Potom sa ale kvôli silnej bolesti nemôžem ani pohnúť. Liečba zatiaľ neexistuje. Desí ma, čo všetko v živote nemôžem robiť."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu