Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sestry trpia: Ich koža rastie 6-krát rýchlejšie ako normálne!

Sestry sa každý deň musia niekoľkokrát kúpať Zobraziť galériu (3)
Sestry sa každý deň musia niekoľkokrát kúpať (Zdroj: beforeitsnews.com)

DURHAM - Sestry Stacey a Emma Pickenové nemajú ľahký život. Trpia ojedinelým dedičným ochorením, ktoré postihuje jednu osobu zo 600 000 ľudí a spôsobuje, že koža pacienta rastie niekoľkokrát rýchlejšie ako zvyčajne.

Lamelárna ichtyóza robí dievčatám zo života peklo. Na tele sa im vytvárajú nepríjemné hrubé šupinaté útvary, ktoré odstávajú. Každý deň si kvôli tomu svoje telá potierajú hrubou vrstvou krému, aby sa ich zdravotný stav ešte nezhoršil. Dvakrát denne sa musia kúpať a umývať hlavu a nemôžu ísť von, lebo by ich slnečné lúče mohli zabiť.

Emma (18) a Stacey (16) sa s nepríjemným ochorením už narodili. "Pýtali sme sa lekárov, či je šanca, že z toho vyrastú. Bohužiaľ nám povedali, že nie," hovorí nešťastný otec Steven (53). Spolu s manželkou Sarah (39) majú ešte ďalšie štyri deti, tie sú však našťastie zdravé.

Tínedžerky si už kvôli svojmu výzoru vytrpeli svoje. V škole ich šikanujú a nikto im nechce podať ruku. "Trhá nám to srdce, keď vidíme, ako sa k nim ich spožiaci správajú. Naše dcéry sú ale natoľko silné osobnosti, že aj napriek tomu dokážu žiť normálny život," uzatvára Steven.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu