Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčaťu po farbení vlasov napuchla dvojnásobne hlava!

Chloe vyzerala ako Sloní muž
Chloe vyzerala ako Sloní muž (Zdroj: Daily Echo)

LONDÝN/BRATISLAVA - Začínajúca modelka Chloe Robinsová (14) sa po alergickej reakcii na farbenie vlasov zmenila na "monštrum". Tínedžerke z anglického Swaythlingu do 48 hodín napuchol krk aj hlava na dvojnásobok normálnej veľkosti a pre problémy s dýchaním skončila v nemocnici.

Chloe si kúpila čiernu farbu na vlasy kvôli kostýmu zombie na Halloween. Jej matka najprv urobila test na pokožke a keď nedošlo ku žiadnej reakcii, aplikovala jej prípravok. Kým v sobotu večer bolo ešte všetko v poriadku, v nedeľu ráno už prišlo prvé svrbenie a do pondelka bolo dievča na nepoznanie.

"Začala ma hrozne svrbieť hlava, dostala som hroznú vyrážku, ktorá sa začala šíriť, až som nakoniec opuchla. Skutočne som sa bála, že zomriem. Moja tvár sa zaguľatila ako tanier a oči som mala ako žaba. Vyzerala som ako Sloní muž," spomína si na nepríjemné chvíle Chloe.

Matka, ktorá dostala strach, že sa opuch nikdy nezastaví a dcérin sen o kariére modelky by mohol nadobro skončiť, s tínedžerkou zašla do nemocnice.

Podľa lekárov alergickú reakciu spôsobila látka parafenyléndiamín (PFD) - čierne farbivo používané vo vlasových farbách s dlhotrvajúcim a prechodným účinkom, ktorá býva častým zdrojom problémov. Odborníci aj jej obete svorne tvrdia, že by mala zmiznúť z regálov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu