Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šokujúci bilbord: Panna Mária s tehotenským testom!

Billboard Panny Márie Zobraziť galériu (3)
Billboard Panny Márie (Zdroj: inquisitr.com)

AUCKLAND - Farár kostola svätého Matúša pobúril obyvateľov najväčšieho novozélandského mesta Auckland svojím novým bilbordom, na ktorom je zobrazená Panna Mária s pozitívnym tehotenským testom v ruke. Liberálny farár Glynn Cardy tak chcel pred Vianocami poukázať na ťažkú situáciu slobodných matiek.

Bilbordom chcel vraj vyzvať na diskusiu a premýšľanie o skutočnej podstate sviatkov narodenia Ježiša Krista. Zároveň žiada o potlačenie negatívnych emócii, keďže Mária bola v čase počatia "chudobná, slobodná a mladá a jej tehotenstvo ju muselo šokovať". "Nebola ani prvá, ani posledná žena v takej situácii," vysvetľoval Cardy. "Hoci sú symboly Vianoc ako Santa Claus a koledy príjemné, je tu aj realita. Mnoho ľudí v našej spoločnosti trpí, niektorí pre nedostatok peňazí, iní pre zlé zdravie či násilie. Radosť z Vianoc je preto tlmená zdržanlivosťou. V tomto čase jeden druhého povzbudzujeme, aby sme boli ku všetkým, čo trpia, veľkorysí. Najmä k tým, ktorí majú najmenej," povedal Cardy. Farár potvrdil, že kontroverzný bilbord zostane pred kostolom až do Štedrého dňa.

Šokujúci bilbord: Panna Mária
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: inquisitr.com)

Ako uvádza portál britského denníka Daily Mail, Cardy už spôsobil podobné pobúrenie v Aucklande pred dvoma rokmi bilboadom, na ktorom Jozef a Mária po sexuálnom akte odpočívajú v posteli. "Úbohý Jozef, Boha je ťažké prekonať," hovoril text pod obrazom. Cardy musel bilbord odstrániť.

Šokujúci bilbord: Panna Mária
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thecoolad.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu