Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Do domu sa "vlámalo" mláďa tuleňa, zaspalo na pohovke!

Mláďatko zaspalo na gauči Zobraziť galériu (3)
Mláďatko zaspalo na gauči (Zdroj: perthnow.com.au)

WELLINGTON - Annette Swofferová z novozélandského mesta Tauranga v nedeľu večer s prekvapením zistila, že sa jej do domu vlámal nepozvaný hosť. Mláďa uškatca si prekliesnilo cestu až do kuchyne a tam sa uvelebilo na pohovke.

Žena návštevníka pomenovala "Lucky" (šťastlivec), pretože predtým, ako sa dostal do jej domu, musel prekonať rušnú ulicu. Potom ešte prešiel cez záhradu a vchodom pre mačky si našiel cestu až dovnútra jej príbytku.

"Keď som dorazila, za kuchynským pultom som uvidela hlavu. Išla som bližšie, aby som zistila, čo to vlastne je," povedala Swofferová, ktorá uškatca natočila na kameru.

Na dorazil Chris Clark z miestneho úradu ochrany biodiverzity, ktorý Luckyho odchytil. Zároveň však upozornil, že tulenie mláďatá sú síce roztomilé, ale možno práve preto aj zradné.

"V skutočnosti sú pomerne nebezpečné. Ich uhryznutie bývajú škaredé a nepríjemné, preto s nimi musíme zaobchádzať veľmi opatrne. Do ich života neradi zasahujeme a snažíme sa ich ihneď vrátiť do voľnej prírody," povedal Clark. Podobný osud stretol aj Luckyho, bol odchytený a vrátený späť do prístavu.

Dojímavý príbeh leva z obývačky: Na prvých majiteľov nezabudol

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu