Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najromantickejší obraz zimy: Párik tučniakov sa drží za ruky!

Zaľúbenci v zasneženej krajinke Zobraziť galériu (2)
Zaľúbenci v zasneženej krajinke (Zdroj: Silviu Ghetie)

PORT LOCKROY - Aj keď vonku už naplno prepukla zima, obrázok tučniakov, ktorí vyzerajú, akoby sa držali za ruky, roztopí aj tie najchladnejšie srdcia. Párik vtákov si doprial chvíľku súkromia a v odlúčení od svojej rodiny si vychutnával pre človeka veľmi romantickú scénku.

Záber sa podarilo zachytiť profesionálnemu rumunskému fotografovi Silviu Ghetieovi (43) v antarktickom prístave Port Lockroy. Hoci sa muž venuje portrétom ľudí, hovorí, že tento okamih si nemohol nechať ujsť.

"Je to prvý obrázok prírody, ktorý som kedy urobil, ale v skutočnosti mi to príde veľmi príhodné, pretože to len dokazuje, že v prírode a medzi ľuďmi platia tie isté vzory," uviedol Rumun, ktorého najprv zaujalo svetlo a atmosféra, keď mu do hľadáčika vstúpili dva tučniaky.

"Vždy som si myslel, že zozadu tučniaky vyzerajú podobne ako ľudia, ale toto bolo naozaj zábavné, vyzerali, ako keby sa držali za ruky. Dvaja milenci pred scenériou nádhernej krajiny, ktorí hľadia jeden druhému očí," opísal fotograf svoje dojmy.

Romantickú chvíľku narušil až prišelec, ktorý však rýchlo pochopil, že je nezvaný hosť. "Stáli tam tak asi dve minúty, kým ich vyrušil ďalší tučniak. Potom spolu odkráčali smerom k oceánu. Bol to veľmi nezvyčajný moment," uzatvára svoje rozprávanie Silviu.

Dojímavý príbeh leva z obývačky: Na prvých majiteľov nezabudol

Votrelec pochopil, že medzi zaľúbencami nemá miesto

Najromantickejší obraz zimy: Párik
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Silviu Ghetie)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu