Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Krutá bolesť: Dievčatko (†13) si vyprosilo, aby ho už neožarovali!

Leah-Beth sa rada usmievala, aj keď mala bolesti
Leah-Beth sa rada usmievala, aj keď mala bolesti (Zdroj: wales news service)

LONDÝN - Leah-Beth Richardsová žila v strašných bolestiach. Dievča, trpiace zriedkavou formou rakoviny a zničené po rádioterapii, sa ako 8-ročné pýtalo svojej mamičky, či by mohlo ukončiť liečbu. Hoci nemocničný personál bol proti, rodičia si presadili svoje.

Leah-Beth mala iba dva roky, keď jej diagnostikovali Wilmsov tumor, ktorý jej napadol obličky. Tento druh rakoviny postihne vo Veľkej Británii ročne približne 70 detí. Statočné dievčatko si odvtedy vytrpelo veľa bolesti a viac ju už znášať nechcelo.

Keď sa spýtalo mamičky, či by mohlo odísť z nemocnice, lekári boli zásadne proti. Našťastie spor sa nikdy nedostal pred súd a obe strany sa dohodli. Ožarovanie prestalo.

Napriek tomu, že jej život neustále visel na vlásku, školáčka okolo seba rozdávala radosť a snažila sa maximálne využiť každý vzácny deň. Podarilo sa jej dokonca stretnúť s hrdinami futbalového klubu Chelsea Frankom Lampardom a Johnom Terrym.

Jej príbeh sa dotkol aj sŕdc hereckých hviezd ako sú Catherine Zeta-Jones a jej manžel Michael Douglas, ktorí dievčatko v nemocnici navštívili.

Stav Leah-Beth sa však od začiatku roka ešte zhoršil a lekári rodičov informovali, že už neexistuje žiadna nádej na vyliečenie rakoviny. Dievčatko zomrelo minulý týždeň vo veku 13 rokov v rodinnom dome v Pontypridde.

"Nemala strach a žila naplno. Všetci, ktorí ju poznali, ju milovali. Mark a Kathryn si nemohli želať lepšiu dcéru," uviedol na pohrebe jeden z rodinných priateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu