Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dražba kalendára Pirelli v Čechách prekonala minuloročnú sumu

Dražba kalendára Pirelli v Čechách prekonala minuloročnú sumu Zobraziť galériu (5)
Dražba kalendára Pirelli v Čechách prekonala minuloročnú sumu

Kultový kalendár Pirelli na rok 2012 pozná v Čechách svojho majiteľa. Je ním Michal Petřík z Prahy. Vydražil ho za neuveriteľných 366 663 Českých korún. Kalendár vraj venuje svojmu synovi, ktorý keď vyrastie uvidí aké boli v tomto roku krásne ženy. Výťažok z dražby poputuje opäť na nákup prístrojov pre onkologický ústav v Brne.

"Chtěli jsme to vyhrát, protože vím, že potřebuje hodně peněz. Aukce mne oslovila, a tak jsem se do ní pustil." vysvetlil Michal.

Michal Petřík žije a podniká v Prahe. Do unikátnej dražby sa pustil za seba a za svoju manželku. „"Jsou to naše soukromé peníze a nereprezentujeme žádnou společnost, i když firmu mám," dodal. Na charitu vraj prispieva pravidelne. Peniaze, ale neposielam len na onkológiu, snaží sa to spravodlivo deliť medzi rôzne projekty.

Na Slovenku sa bude dražba konať 20.12. na stránke zoznam.sk. Získané finančné prostriedky opäť poputujú na charitatívnu činnosť pre Spoločnosť Úsmev ako dar. Tá už 20 rokov pracuje na tom, aby detí v detských domovoch bolo čo najmenej.  Minuloročný výťažok, 2000 Eur, pomohol Úsmevu ako dar vrátiť do vlastnej biologickej rodiny 27 detí.  72 detí  dokázal Úsmev ako dar udržať v rodine a dieťa nemuselo byť vyňaté do detského domova. Tam kde nie je možný návrat do vlastnej biologickej rodiny hľadá Úsmev ako dar rodiny náhradné. Minulý rok do náhradných rodín umiestnil  54 detí.  Okrem týchto vecí pomáha stále deťom v detských domovoch. Ďalej podáva pomocnú ruku mladým dospelým po odchode z detského domova, aby za zaradili do bežného života. Pomáha i mladým rodinám, ktoré majú problémy a hrozí vyňatie detí.  V neposlednom rade buduje Úsmev ako dar s partnermi i krízové centrum akým je Centrum pre obnovu rodiny Dorka kde pod jednou strechou zriadil Zariadenie krízového bývania, Domov na pol ceste, Útulok a Krízové stredisko. Viac o aktivitách Úsmevu ako dar nájdete na www.usmev.sk alebo www.nahradnarodina.sk

Nech už vníma tieto dražby ktokoľvek akokoľvek, dôležitý je v tomto prípade cieľ dražby a nie to ako kalendár vyzerá. Aj vďaka dražbám kalendára Pirelli sa pomáha rôznym skupinám ľudí po celom svete, ktoré to potrebujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu