Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kalendár Pirelli získal minuloročný víťaz

Kalendár Pirelli získal minuloročný víťaz
Kalendár Pirelli získal minuloročný víťaz

Držiteľom kalendára Pirelli na rok 2012 sa stal po tuhom boji opäť minuloročný víťaz, Martin z Bratislavy. Martin ponúkol v časovom horizonte dražby najvyššiu sumu 2929 Eur.

Martin je veľký obdivovateľ kalendára Pirelli. Priznal sa nám, že vlastní aj knižku o tomto kalendári, v ktorej sú všetky čísla od roku 1964. Ako sám hovorí: "Som rád, že môžem aj takouto formou prispieť na dobrú vec a navyše posledné dve čísla kalendára sú výnimočne podarené. Som veľmi rád, že ho mám."

Tohtoročná dražba prekonala aj minuloročný výsledok, ktorý sa zastavil na hodnote 2000 Eur.

Získané finančné prostriedky opäť poputujú na charitatívnu činnosť pre Spoločnosť Úsmev ako dar. Tá už 20 rokov pracuje na tom, aby detí v detských domovoch bolo čo najmenej.  Minuloročný výťažok, 2000 Eur, pomohol Úsmevu ako dar vrátiť do vlastnej biologickej rodiny 27 detí.  72 detí dokázal Úsmev ako dar udržať v rodine a dieťa nemuselo byť vyňaté do detského domova. Tam kde nie je možný návrat do vlastnej biologickej rodiny hľadá Úsmev ako dar rodiny náhradné. Minulý rok do náhradných rodín umiestnil 54 detí. Okrem týchto vecí pomáha stále deťom v detských domovoch. Ďalej podáva pomocnú ruku mladým dospelým po odchode z detského domova, aby sa zaradili do bežného života. Pomáha i mladým rodinám, ktoré majú problémy a hrozí vyňatie detí. V neposlednom rade buduje Úsmev ako dar s partnermi i krízové centrum akým je Centrum pre obnovu rodiny Dorka, kde pod jednou strechou zriadil Zariadenie krízového bývania, Domov na pol ceste, Útulok a Krízové stredisko. Viac o aktivitách Úsmevu ako dar sa dozviete ak si pozriete ich najstarší Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar na Slovensku, 24.12. o 13:50 na obrazovkách STV 1.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu