Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zistenie ako hrom: V Česku vraj žije príbuzný Tutanchamóna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Príbuzný Tutanchamóna žije v Českej republike! S týmto šokujúcim zistením prišlo isté pražské súkromné laboratórium. Porovnalo genetický kód slávneho faraóna s kódmi, ktoré sú uložené v českej genografickej databáze, a zistilo, že jeden z nich sa, až na jednu drobnú odlišnosť, zhoduje s kódom Tutanchamóna.

Testy DNA múmie Tutanchamóna vedci začali v roku 2009. "Keď bol zverejnený kompletný profil jeho DNA, porovnali sme ho so všetkými záznamami v Českej národnej genografickej databáze," hovorí odborník na genografiu Jan Zástěra.

Obrovským prekvapením bolo, že jeden z profilov sa až na jednu malú odchýlku zhodoval s profilom egyptského vládcu. To znamená, že títo dvaja ľudia mali s najväčšou pravdepodobnosťou spoločného predka, a sú teda príbuzní.

Tutanchamónovou rodinou má byť podľa zistení Josef H. z Kopřivnice. Je to vysoký, čiernovlasý muž s výrazným nosom. Exotické črty tváre mu vraj nemožno uprieť. Niektorí jeho kolegovia ho dokonca zo žartu oslovujú "Tutanchamón". Upozornil však, že po záujme médií však ani trochu netúži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu