Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zelené ministerstvo otvorí svoje dvere: Môžete si chytiť skutočný meteorit!

Stolička mastodonta
Stolička mastodonta

Mini ZOO, pozorovanie hornín i vzoriek vody pod mikroskopom, ukážky zubov dinosaura, lebky jaskynného medveďa, ale i meteoritov, modely banských strojov a zariadení, súťaže, prehliadka filmov s environtematikou, aktuálne online merania a zábery z meteorologických družíc, výroba šperkov z druhotných surovín, ukážky lesných drevín, plodov a semien – aj to bude súčasťou Dňa otvorených dverí na Ministerstve životného prostredia v Bratislave v sobotu, 5.11.2011 v čase 10:00-15:00 hod.

Jeho súčasťou bude napr. aj krst knihy Atlas druhov európskeho významu pre územia Natura 2000 na Slovensku. Podujatie je pripravené pri príležitosti 1.výročia znovuobnovenia MŽP SR.

Na dni otvorených dverí nájdu užitočné informácie aj záujemcovia o projekty EÚ, Envirofondu, ale aj tí, ktorí chcú osobne podať podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia či poradiť sa o svojom podozrení na porušovanie zákonov v ochrane životného prostredia.

„Dôvodom, prečo som sa rozhodol otvoriť priestory ministerstva pre širokú verejnosť je oboznámiť ľudí so všestrannými aktivitami jednotlivých sekcií ministerstva, našich rezortných organizácií i podnikov,“ povedal minister životného prostredia SR József Nagy.

Priestor na prezentáciu dostanú aj viaceré neziskové a mimovládne organizácie, ktoré pôsobia v oblasti životného prostredia a prejavili záujem propagovať svoje aktivity na DOD.“ Konkrétne ide o Greenpeace, Inštitút aplikovanej ekológie Daphne, nadáciu Ekopolis, Bratislavské Regionálne Ochranárske Zruženie (BROZ), OZ Cyklokoalícia, ale i OZ Bezpečné Cykloslovensko.

Temy diskusií:

10:30 a 13.00 – Aby nás svište v Tatrách nevypískali. Zážitková diskusia o živote svišťov v Tatrách a ich boji s predátormi s odborníkom na svište. Pavel Ballo - Zoológ a dokumentarista TANAPu

11.30 a 14.00 – 20 rokov Gabčíkova. Premietanie filmu o histórií a výstavbe Vodného diela Gabčíkovo a fotoprojekcia jeho súčasnej podoby z vtáčej perspektívy.

Výstava Život vtákov v Dunajských luhoch – interaktívna putovná výstava aj s výkladom. MU Bratislava - Staré Mesto, vchod „za rohom“ – tj. z Vajanskeho nabrežia. Výstava bude pristupná počas DOD v čase 10:00 - 15:00 hod.

Akcia je určená pre rodiny s deťm !

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu