Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Liečia nás smrťou?

Kult liekov Zobraziť galériu (2)
Kult liekov

Kontroverzný švédsky spisovateľ John Virapen je späť! Bývalý výkonný riaditeľ jednej z najväčších farmaceutických spoločností sveta, Eli Lilly prichádza na pulty slovenských kníhkupectiev s voľným pokračovaním svojho úspešného titulu Nežiaduci účinok: Smrť.

Názov novej knihy, Kult liekov, napovedá, že Virapen nezostane svojej povesti nič dlžný. Čitateľom rozpovie viac o tom, ako po užití liekov za ktorými stáli obrovské peniaze, zomierali ľudia. Napriek tomu museli na trh. Svoje názory opisuje aj prostredníctvom  príbehov pacientov, ktorí dôverovali lekárom a zaplatili životom. Farmaceutické spoločnosti podľa Virapena zneužívajú dôveru chorých na to, aby dosiahli ich závislosť.

Už prvá kniha s názvom Nežiaduci účinok: Smrť, pred rokom odhalila nekalé praktiky zo zákulisia farmaceutického priemyslu, vyvolala búrlivé diskusie a stala sa bestsellerom. John Virapen v nej upozornil na fatálne vedľajšie účinky bežne užívaných liekov. Opísal nečisté postupy pri ich uvádzaní na trh. Tisícky ľudí z celého sveta sa prostredníctvom jeho knihy dozvedeli, že farmaceutický priemysel funguje vďaka korupcii, falšovaniu dokumentov, ale aj zatajovaniu smrti dobrovoľníkov počas testov.

Ide len o výplody fantázie zatrpknutého muža, ktorý vystúpil z farmaceutickej mašinérie alebo sú jeho knihy odhalením nepríjemnej pravdy? Rozvíri kontroverzný autor opäť nevídanú diskusiu? Stane sa aj z tohto nového titulu ďalší bestseller ? Kniha Kult liekov sa na pultoch slovenských kníhkupectiev objaví už na konci októbra a John Virapen ju 3. novembra osobne pokrstí na knižnom veľtrhu Bibliotéka v Inchebe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu