Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena dokázala nemožné: Žralok jej balansuje na ruke ako hračka!

Cristina sa žralokov nebojí
Cristina sa žralokov nebojí (Zdroj: Caters)

RÍM/BRATISLAVA - Talianka Cristina Zenatová sa dobrovoľne vydáva v ústrety nebezpečenstvu, ktoré na ňu číha pri potápaní sa so žralokmi. Ona si ich však dokáže doslova omotať okolo prsta. Uvádza ich do tranzu, v ktorom sú úplne neškodné.

Cristina zhypnotizuje trojmetrového žraloka do takého stavu, že jej balansuje na ruke dolu hlavou, ako predviedla v tropických vodách Karibiku. Predátor pri nej pôsobí ako neškodná hračka, napísal portál novinky.cz.

Chrupavkovité ryby sú v jej blízkosti úplne pokojné. Získava si ich totiž špeciálnou technikou, ktorá je málo známa. Masíruje im oblasť pri papuli, kam im ústia detektory teplotných a vibračných zmien.

Tieto detektory slúžia predovšetkým na lokalizovanie koristi, ale z nejakého dôvodu sa ich hladením stane z desivého predátora neškodný živočích. V paralyzovanom stave potom môže žralok vydržať až 15 minút, uviedol denník Metro.

Zenatová využíva svoju schopnosť uviesť žraloky do tranzu, aby im mohla odstrániť parazity, prípadne rybárske háky, ktoré im uviazli v čeľustiach. Zároveň však prostredníctvom svojej schopnosti vzdeláva ostatných potápačov. Aj keď má viac ako 15-ročné skúsenosti z bezpečnostných dôvodov neustále nosí špeciálny kovový oblek.

"Očakával som nával adrenalínu, ale namiesto toho bol ponor plný pokoja a mieru. Bolo úplne upokojujúce vidieť žraloky, ako okolo nás plávajú v kruhoch a dúfajú, že ich Cristina nakŕmi. Neubránil som sa úžasu a musel som sa usmievať," opísal svoje dojmy 42-ročný fotograf, ktorý sa špecializuje na podmorský svet a cestovanie.

Zhypnotizované žraloky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu