Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Krvavý útok žraloka: Beštia odhryzla odvážnemu Britovi nohu!

Mladíkovi zachránili život ľudia na pláži
Mladíkovi zachránili život ľudia na pláži (Zdroj: Bianca Vandewalle)

KAPSKÉ MESTO/BRATISLAVA - Odstrašujúci príklad hazardovania s vlastným životom predviedol v Kapskom meste v Juhoafrickej republike britský turista Michael Cohen (42). Napriek varovaniu, že sa v mori pohybuje veľký biely žralok, pokojne vošiel do mora. Vzápätí mu predátor odhryzol pravú nohu a druhú zmrzačil!

Britský turista Michael Cohen sa do mora pri Kapského mesta vydal aj napriek tomu, že na pláži rozmiestnili výstražné vlajky varujúce pred prítomnosťou žraloka. Cohen údajne dokonca pred vstupom do mora sebavedome vyhlásil, že jemu sa nič nestane. "Ak na mňa žralok zaútočí, nebude to vina žraloka, ale moja," rúhal sa turista a v pokoji šiel do mora plávať, napísal portál tn.cz.

Asi päťdesiat metrov od brehu ho však veľký biely žralok skutočne napadol, keď sa mu zahryzol do nohy. Ľahkomyselnému turistovi našťastie pribehol na pomoc jeden z prizerajúcich sa a z vody ho vytiahol. Cohen pri útoku žraloka prišiel o takmer celú pravú nohu a o ľavé chodidlo. S ťažkým zranením ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice.

"Teraz je pán Cohen v stabilnom stave. Dostal sedem litrov krvi," povedal Andrew Nichol, ktorý ho operoval. Zložil tiež poklonu tým, čo mu zachránili život a vytvorili provizórne škrtidlo z neoprénu a dvoch pásov: "Bolo to amatérske, ale takmer kompletne zastavilo krvácanie. Straty mohli byť ďaleko väčšie. Chcem ich pochváliť za to, ako reagovali, a tým zachránili život pacienta."

Útok žraloka (2)

Útok žraloka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu