Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedec šokuje: Kraken existoval a požieral morských predátorov!

Tieto stopy by mali dokazovať, že Kraken skutočne žil Zobraziť galériu (2)
Tieto stopy by mali dokazovať, že Kraken skutočne žil

MINNEAPOLIS - Mýtická postava Kraken, chobotnica, ktorá naháňala strach námorníkom po celom svete, nie je výmysel. Tvrdí to istý americký profesor, ktorý vraj našiel dôkaz o tom, že monštrum skutočne existovalo.

Mark McMenamin v Nevadskom štátnom parku našiel pozostatky tvora dlhého takmer štrnásť metrov, ktorý podľa neho skončil ako korisť Krakena. Paleontológ sa domnieva, že tvor, ktorého dĺžku odhaduje na tridsať metrov, ichthyosaura (praveký morský plaz, pozn. red.) buď "utopil alebo chytil za krk a zabil". Svedčia o tom stopy zranení, ktoré sa nachádzajú na kostiach plaza.

"Je zrejmé, že sa tam vtedy dialo niečo čudné. Svedčí o tom usporiadanie kostí ichthyosaura, ktoré napovedá, že sa stal obeťou Krakena. Boli totiž uložené v tvare chápadiel, ktoré chobotnice majú," vysvetlil McMenamin. Vedec taktiež predpokladá, že pozostatky plaza na územie terajšieho parku monštrum dovlieklo zo svojho brlohu.

Na fakt, že sa doteraz nenašli žiadne Krakenove fosílie, paleontológ reaguje tým, že "chobotnice majú mäkké telá, a preto sa ich skameneliny nezachovali". O pravdivosti svojej teórie je presvedčený a všetkých skeptikov vraj už čoskoro presvedčí o tom, že sa nemýli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu