Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandál na Miss: Mladučká kráska rozhádala národ!

Janette Kerdikošviliová
Janette Kerdikošviliová (Zdroj: angel.ge)

TBILISI - Škandálom skončila v gruzínskom hlavnom meste Tbilisi súťaž o titul Miss Gruzínsko 2011. Až po vyhlásení víťazky vyšlo najavo, že vybraná krásavica Janette Kerdikošviliová má ruské občianstvo. Rusko a Gruzínsko od vojnového konfliktu pred troma rokmi neudržujú žiadne oficiálne kontakty, vzťahy sú hlboko pod bodom mrazu a komunikácia medzi Moskvou a Tbilisi sa obmedzuje na urážky a obviňovanie.

Devätnásťročná Miss údajne trvalo žije v Petrohrade a do Tbilisi prišla len kvôli súťaži. Ruské občianstvo získala vlani, a tým podľa platných zákonov automaticky prišla o gruzínske. Porota sa snaží čeliť útokom tlače argumentom, že jej cieľom je skúmať iné charakteristiky súťažiacich, než je ich štátna príslušnosť.

Gruzínsko sa voľbou dostalo do nepríjemnej situácie aj preto, že víťazka nemôže Gruzínsko zastupovať na svetovej prehliadke Miss World v Británii. Podľa pravidiel súťaže môžu účastníčky hájiť farby len tej krajiny, ktorej občianstvo majú v pase.

O titul Miss Gruzínsko 2011 sa uchádzalo dvadsať dievčat. Podľa tbiliskej tlače zatiaľ nie je jasné, ako si porota s nečakaným vyústením poradí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu