Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sex a korupcia na súťaži krásy: Misska s plačom utiekla domov!

Amy si zo súťaže priviezla nepríjemné skúsenosti Zobraziť galériu (2)
Amy si zo súťaže priviezla nepríjemné skúsenosti

LONDÝN - Britská dievčina, ktorá svoju krajinu reprezentovala na súťaži krásy Miss Asia Pacific, pred pár dňami prehovorila o šokujúcich praktikách, ktoré sa diali v zákulisí. Tvrdí, že jej jeden z porotcov ponúkol sex ako výmenu za to, že za ňu bude hlasovať.

Amy Willertonová sa preto rozhodla, že z Južnej Kórei odíde. Prístup organizátorov ju totiž znechutil natoľko, že sa na celú súťaž vykašľala a vrátila sa domov. Súťažiacim podľa jej slov nedávali jesť a sexuálne ich obťažovali. "Ubytovali nás v hoteli, kde neboli postele a niekoľkokrát sa stalo, že sme nemali k dispozícii žiadne jedlo," povedala bývalá Miss Bristol.

Devätnásťročná kráska sa okamžite sťažovala, dostalo sa jej však odpovede, že "s takýmto prístupom určite nevyhrá". Celá súťaž vraj bola skorumpovaná, dievčatá si svoje umiestnenia mohli kúpiť buď za peniaze alebo sex.

Tým, že Amy prípad nahlásila na polícii, si príliš nepomohla. Organizátori údajne podplatili aj mužov zákona, ktorí tým pádom považovali celú vec za vyriešenú. Okrem sexuálneho harašmentu ich však missky obvinili aj z toho, že im doteraz nepreplatili cestovné náklady či pobyt v hoteli.

Jeden z organizátorov Lawrence Choi v tejto súvislosti vydal písomné vyhlásenie, v ktorom sa súťažiacim ospravedlňuje. Vraj nepochybili oni, ale spoločnosti, s ktorými uzavreli zmluvu o ubytovaní a predaji leteniek

Podujatia sa zúčastnilo päťdesiat žien z celého sveta. Hlavnou výhrou bola finančná odmena vo výške 20 000 dolárov (14 800 eur).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu