Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Žena je alergická na peniaze, vyhadzujú sa jej z nich vredy!

Emma pri platení používa gumené rukavice
Emma pri platení používa gumené rukavice

SHEFFIELD - Emme Killileovej sa peniaze v rukách dlho neudržia. Aspoň nie tie kovové. Britka je totiž alergická na nikel a zakaždým keď sa dotkne mincí, vyhodia sa jej na dlaniach boľavé vredy.

Tridsaťdeväťročná žena preto nemôže prísť do kontaktu s ničím, čo obsahuje tento strieborno-biely kov vrátane šperkov, gombíkov či zipsov. Dotyku s mincami sa však nevyhne; pri každom platení musí preto používať gumené rukavice, inak sa jej na rukách vyhodia škaredé pľuzgiere, ktoré ju strašne svrbia.

"Zoznam vecí, ktoré kvôli alergii nemôžem používať, je pravdepodobne dlhší, ako ten s vecami, ktoré používať môžem," konštatuje Emma. "Je to dosť frustrujúce, lebo takmer každý deň nájdem niečo nové, čo obsahuje nikel, a tým pádom sa toho nemôžem dotknúť."

Nedávno však objavila spôsob, ako môže svoje telo aspoň trochu oklamať. Mince začala potierať lakom na nechty, čo príznaky alergie zmierňuje. Emma je takisto rada, že v obchodoch sa už prakticky za všetko dá platiť kartou. "Vďaka bohu za platobné karty. Veľmi mi uľahčujú život," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu