Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prváčku zabil jediný arašid, škola mohla zbytočnej smrti zabrániť!

Za Ammarinu smrť podľa matky nesie zodpovednosť aj škola
Za Ammarinu smrť podľa matky nesie zodpovednosť aj škola (Zdroj: aol.com)

CHESTERFIELD COUNTY - Dievčatko s ťažkou alergiou na oriešky zomrelo krátko po tom, čo v škole z nepozornosti zjedlo arašid od svojej spolužiačky. Škola situáciu absolútne nezvládla.

Žiačka prvej triedy, sedemročná Ammaria Johnsonová z Virginie, sa hrala počas prestávky na školskom ihrisku. Keď ju kamarátka ponúkla arašidoom, zjedla ho. Takmer okamžite sa začala sťažovať, že nemôže dýchať a naskočila jej žihľavka.

Než dorazila pohotovosť, zastavilo sa jej srdce a krátko po prevoze do nemocnice zomrela. Z jej smrti neobvinili nikoho, hoci jej pedagógovia mohli zachrániť život. "Dala som jej učiteľom protialergický liek, ktorý jej mali v takomto prípade podať. A oni to neurobili!," povedala televízii WTVR zdrvená matka dievčatka Laura. Uviedla tiež, že sa školu snažila presvedčiť, aby so sebou Ammaria mohla do školy nosiť jednorazovú protialergickú injekciu, to jej ale nedovolili.

Prípad rozpútal búrlivú debatu o tom, do akej miery sú školy pripravené postarať sa o žiakov s ťažkou alergiou. Niektorí rodičia nvrhli, že by protialergická injekcia mala byť povinnou výbavou školskej lekárničky. Ťažkou alergiou na orechy podľa posledných prieskumov trpia približne dve deti zo sto a nejakou ľahšiu formou alergie ešte omnoho viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu