Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žene z temena vytekal hnis, smrdel ako zhorené mäso!

Takmer na nespoznanie Zobraziť galériu (3)
Takmer na nespoznanie

GRANGEMOUTH - Alergická reakcia na kozmetický produkt spôsobila, že Mariade Kellyová bojovala niekoľko dní v nemocnici o život. Za jej trápenie mohla na prvý pohľad neškodná farba na vlasy.

Mladá mamička sa chystala na návštevu k rodičom svojho snúbenca a pri tejto príležitosti chcela pochopiteľne pekne vyzerať. Zafarbila si vlasy, no už krátko po tom ju začala nekontrolovateľne svrbieť hlava a z temena jej vytekal hnis. "Smrdelo to ako zhorené mäso, v živote som nič také odporné necítila," povedala Mariade.

V priebehu niekoľkých hodín sa u ženy objavili problémy s dýchaním a tepová frekvencia vyskočila nebezpečne vysoko. Pred spánkom preto užila antihistaminiká a natrela si postihnuté miesto masťou. Jej stav sa však na druhý deň zhoršil natoľko, že musela vyhľadať lekársku pomoc. Opuchla jej totiž celá tvár vrátane očí a ušných lalokov. "Pochytila ma úplná panika a dokonca aj sestričky v nemocnici boli šokované," hovorí Mariade. Jej psychickému stavu nepridal ani fakt, že na izbe ležala vedľa pacientky, ktorej akurát dávali posledné požehnanie.

Za zdravotné problémy mohol alergén známy ako parafenyléndiamín, ktorý obsahujú niektoré britské značky farieb na vlasy. Práve táto látka je v mnohých európskych krajinách zakázaná. Parafenyléndiamín však výrobcovia pridávajú aj do šiat či iných kozmetických výrobkov ako napríklad maskara. Mariade teda hrozí, že nepríjemnú alergickú reakciu zažije znova. "Nabudúce by ma to už mohlo zabiť. Je to strašné, keď na to pomyslím," dodala vystrašená Britka.

Hovorca spoločnosti Garnier, od ktorej farba pochádza, uviedol, že je veľmi dôležité, aby sa ľudia riadili inštrukciami na letáku. "48 hodín pred farbením vlasov je potrebné vykonať kožný test, ktorý môže odhaliť prípadnú alergiu," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu