Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žiadny dôchodok: Žena čaká prvé dieťa v 61 rokoch!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Žena, ktorá vo svojich 61 rokoch nečaká dôchodok, ale svoje prvé dieťa, rozprúdila v Brazílii kontroverznú debatu o tom, kedy je už na pôrod predsa len trochu neskoro. Spomínaná žena, ktorej prípad sa objavil v miestnych médiách, požiadala, aby jej meno nebolo zverejnené. Prekonala menopauzu, je vydatá za 38-ročného muža a otehotnela s pomocou darovaného vajíčka. Pôrod ju čaká v novembri.

"Už som si prešla menopauzou... Môj manžel sa chcel stať otcom a ja som tiež chcela byť matkou. Som vo výbornom zdravotnom stave a prešla som veľmi prísnou lekárskou prehliadkou," povedala denníku O Globo. Ako dodala, svojej budúcej dcére o použití darovaného vajíčka pri svojom otehotnení povedať neplánuje.

V Brazílii nejde o prvý prípad tehotenstva v neskorom veku. Len 9. septembra sa 52-ročná prvorodička, ktorej manžel má 88 rokov, stala matkou dvojičiek. Brazílski zdravotníci hovoria, že ich znepokojuje vlna tehotenstiev vo vysokom veku, ktoré môžu byť veľkou záťažou a ublížiť starším matkám. V súčasnosti na umelé oplodnenie neexistuje žiadny vekový limit, lekári by ho však nemali využívať pri riziku ohrozenia matky či dieťaťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu