Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smutný osud: Chlapčeka s pľuzgiermi nesmie nikto objať!

Matka nemôže objať vlastného synčeka
Matka nemôže objať vlastného synčeka (Zdroj: men)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličan Rhys Williams má iba šesť rokov, ale nemôže sa schúliť v teplom objatí svojich rodičov ako ostatné deti. Chlapcovi sa pri dotyku tvoria na koži pľuzgiere, ktoré môžu byť potenciálne smrteľné.

Rhys od narodenia trpí nevyliečiteľným ochorením zvaným epidermolysis bullosa. Ide o genetickú poruchu, pri ktorej sú vznikajúce pľuzgiere náchylné na infekciu. Aj napriek dennej aplikácii mastí si chlapček užije veľa bolesti. Pre svojich rodičov je "malým hrdinom".

"Je naozaj statočný. Chceme len nájsť liek na EB. Je to naše želanie pre Rhysa...," uviedla jeho matka Tanya Mooresová (28), ktorá sa spolu so svojím partnerom v súčasnosti snažia o získanie finančnej podpory, aby mohli synovi poskytnúť sterilnejšie prostredie a lepšiu opateru.

Chlapček z anglického Boltonu je jedným z približne 5000 Britov, ktorých s týmto ochorením evidujú. Bohužiaľ, u neho ide o závažnejšiu formu; pľuzgiere sa mu tvoria aj vo vnútri tela, v ústach a pažeráku. Napriek týmto nepriaznivým okolnostiam je Rhys vzorný žiak a v škole sa mu darí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu