Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dievča (27) je najnižšie na svete, prerástli ju aj 3-ročné deti!

Bridgette Jordan Zobraziť galériu (2)
Bridgette Jordan (Zdroj: Guinness World Records)

ILLIONOIS/BRATISLAVA - Američanka Bridgette Jordanová meria 68,6 centimetra a stala sa najnižšou ženou sveta, ktorú tohto roku zapísali do Guinnessovej knihy rekordov. Mladá študentka vysokej školy v Illionois porazila doterajšiu držiteľku rekordu Elif Kocamanovú z Turecka o necelé štyri centimetre.

Hoci sa Bridgette dopracovala k rekordu iba tento rok, je dosť možné, že si svoj titul dlho neudrží. Na päty jej šliape Indka Jyoti Amgeová (17), ktorá zatiaľ meria iba 60 cm. Ak do dovŕšenia plnoletosti už veľmi nevyrastie, Guinnessová kniha rekordov bude mať novú "víťazku".

Momentálne je však Bridgette vďačná za možnosť byť v knihe a povzbudiť ostatných, aby prijali to, akí sú a rozdiely ostatných.

Dievča nie je v rodine jediné, ktoré sa do knihy zapísalo. Spolu s ňou sa v nej nachádza jej brat Brad (20). Kniha ich vedie ako najnižších súrodencov na svete.

Hoci dvojica trpí zriedkavých genetických ochorením, snaží sa zabudnúť na svoje zdravotné problémy a venovať sa aktívnemu a plnohodnotnému životu. Bridgette napríklad rada tancuje, zatiaľ čo medzi Bradove záľuby patrí karate, gymnastika, basketbal a predvádzanie kúzel.

Najnižšia žena

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu