Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FESTIVAL VEDY Noc výskumníkov 2011

Noc výskumníkov 2011 Zobraziť galériu (6)
Noc výskumníkov 2011

BRATISLAVA - Viete že jadrová fúzia nie je fúzatá? Je kovové sklo priehľadné? Akí inteligentní sú inteligentní roboti? Nosia vedci vždy biele plášte? Príďte sa presvedčiť 23.septembra na festival vedy Noc výskumníkov 2011. Nenechajte si ujsť najväčšie vedecké show v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach a sprievodné podujatia v Nitre, Spišskej Novej Vsi a v Tatranskej Lomnici.

Rozmanitá škála vedeckých experimentov tento rok ponúka možnosť vnímať prácu vo vedeckom laboratóriu, objaviť čarovný svet minerálov, spoznať vlastnú DNA, či tajomstvá umelej inteligencie, vidieť koordinovaný pohyb robotov, previezť sa na prvej slovenskej študentskej formuli, predstavenej už aj na okruhu v Silverstone, či porovnať historický automobil s novodobými elektromobilmi. Návštevníkov určite pritiahne aj pozorovanie nočnej oblohy, laser show a mnoho interaktívnych pokusov odhaľujúcich zákutia slovenskej vedy.

Ak sa chcete osobne stretnúť s našimi špičkovými vedcami a výskumníkmi, príďte sa pozrieť na podujatia, ktoré pre Vás pripravili. Všetci, ktorí vedu a vedcov vnímajú ako čosi na míle vzdialené bežnému životu, tak zistia, že vedci nie sú odmeraní introverti neustále ponorení do svojich experimentov a výskumov. Aj Vy máte príležitosť zistiť, akí sú, čo je predmetom ich skúmania a zároveň zažiť deň a noc plnú zábavy a objavov.

Vedecké show: Bratislava – Avion Shopping Park, Banská Bystrica – Europa Shopping Center, Košice – obchodné centrum Optima. Sprievodné podujatia: Bratislava – Prírodovedné múzeum SNM, Múzeum Dopravy STM, Centrum vedecko-technických informácií; Banská Bystrica – hvezdáreň; Košice – CVČ Domino; Nitra, Tatranská Lomnica, Spišská Nová Ves.

Nenechajte si ujsť výnimočné stretnutie plné objavov.

Preskúmajte www.nocvyskumnikov.sk a dozviete sa viac.

Organizátori projektu: Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity, Slovenská akadémia vied a portál Euractiv.sk.

Kontakt:

Miroslava Geistová, projektová manažérka, tel.: 0911 790 899, geistova@sovva.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu