Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyše storočný pár prekonal rekord: Sú spolu už 82 rokov!

Manželia obklopení svojou rodinou
Manželia obklopení svojou rodinou

HANOJ - Dvaja dlhovekí vietnamskí manželia, ktorí spolu žijú už 82 rokov, sa chcú dostať do Guinnessovej knihy svetových rekordov s najdlhším existujúcim manželstvom. Informovali o tom vietnamské úrady.

Stodesaťročný Huynh Van Lac a jeho 106-ročná manželka Nguyen Thi Lanhová prekonali minulý týždeň vietnamský národný rekord v dĺžke manželstva, uviedol riaditeľ vietnamského centra Knihy rekordov. "Keď zhromaždíme všetky dokumenty, odovzdáme ich Guinnessovej knihe svetových rekordov ako najdlhšie existujúce manželstvo," povedal riaditeľ.

Lac pripisuje úspech svojho dlhoročného manželského zväzku schopnosti spolunažívať s ďalšími a vyhýbať sa hádkam. "Ľudia by mali vedieť, ako sa navzájom podeliť o svoje šťastie a smútok," vysvetlil. Podľa jeho manželky Lanh je zas dôležité "pravidelne cvičiť a pokúšať sa myslieť pozitívne".

Ich 71-ročná dcéra Huynh Thi Hoa povedala, že rodičia majú dobrý životný štýl a veľmi sa ľúbia. "Napriek ich veku sa moja mama chce ešte stále starať sama o otca, bez cudzej pomoci," dodala.

Guinnessova Kniha svetových rekordov uvádza ako najdlhšie trvajúce manželstvo Herberta a Zelmyry Fisherovcov z USA, ktoré trvalo 86 rokov. Herbert tento rok zomrel.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu