Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žene 5-krát diagnostikovali rakovinu kože, stále sa opaľuje!

Lori milovala opaľovanie už ako tínedžerka
Lori milovala opaľovanie už ako tínedžerka

WAYLAND - Lori Greenbergová (40) zo štátu Massachusetts je posadnutá opaľovaním. Hoci jej za posledných jedenásť rokov až pätkrát diagnostikovali rakovinu kože, stále si nedá pokoj.

"Potrebujem to skoro každý deň. Ak to nemám, prežívam niečo ako abstinenčný príznak," hovorí Američanka. Je presvedčená, že trpí tanorexiou, čo v preklade z angličtiny znamená závislosť na opaľovaní.

Najnovšia štúdia zaoberajúca sa problémom, ktorý naberá na intenzite najmä v posledných rokoch, jej dáva za pravdu. Odborníci sa totiž domnievajú, že opaľovací maniaci vykazujú podobné správanie ako alkoholici či narkomani. Podľa prieskumu sa umelému opaľovaniu pravidelne oddáva viac ako tridsať miliónov Američanov, pričom jeden milión navštevuje solárium každý deň.

Greenbergová, ktorej sa doteraz zakaždým podarilo zo zákernej choroby vyliečiť, absolvovala minulý mesiac vyšetrenie. Lekári zistili, že pravdepodobne opäť došlo k recidíve. Žena však aj napriek tomu stále pociťuje nutkanie opaľovať sa. "Keby som povedala, že ma to neláka, klamala by som," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu