Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dievča (14) zaspalo s bolesťou chrbta, zobudilo sa ochrnuté!

Eleanor s kamarátom Lewisom
Eleanor s kamarátom Lewisom

NORWICH - Keď sa britská tínedžerka, ktorá jedného dňa išla spať s bolesťami chrbta, na druhé ráno zobudila, nemohla hýbať končatinami. Zriedkavé zápalové ochorenie spôsobilo, že je odvtedy pripútaná na invalidný vozík.

Eleanor Wardová trpí akútnou diseminovanou encefalomyelitídou (ADEM), ktorá postihuje približne každého 125-tisíceho človeka. Ide o chorobu, pri ktorej dochádza k zápalu centrálnej nervovej sústavy, predovšetkým mozgu a miechy.

"Asi týždeň ma bolel chrbát a kríže. Potom som sa zobudila a necitíla som si nohy. Bolo to veľmi skľučujúce," povedala školáčka. Keď jej lekári oznámili diagnózu, bola zdrvená. Nasledujúcich desať týždňov strávila v Univerzitnej nemocnici v Norwichi a ďalšie štyri mesiace v rehabilitačnom zariadení.

Bývalá zanietená športovkyňa momentálne absolvuje fyzioterapiu, vďaka ktorej by už čoskoro mala dokázať chodiť aspoň s pomocou barlí. Pre svoje uzdravenie je Eleanor odhodlaná urobiť všetko. "Viem, že keď sa budem snažiť, časom sa môj stav zlepší," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu