Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Muž "vyveštil" manželkinu rakovinu zo šalátu!

(Zdroj: Caters News Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Elsie Campbellová (59) tvrdí, že je nažive vďaka manželovi, ktorý si jej závislosť na šaláte dal do súvislosti s rakovinou prsníka. Forenzný vedec Jim totiž predpokladal, že je to spôsob, akým jej telo signalizuje ochorenie.

Hoci mala Elsia šalát vždy rada, od istej doby ho dokázala zjesť kvantá. Snívala o ňom dokonca aj počas práce či po ceste domov.  "Vedela som, že niečo nie je v poriadku. Manžel a synovia sa začali o mňa dosť báť," hovorí žena.

Jim sa pustil do štúdia, ktoré živiny a minerály sú obsiahnuté v šaláte a prišiel na to, že sulforafan môže predznamenávať boj s chorobou. "Zistil som, že hlávkový šalát, rovnako ako kopa inej zeleniny, obsahuje sulforafan, ktorý môže útočiť na rakovinové bunky," uviedol vedec, podľa ktorého má všetko príčinu a následok. Zhodou okolností onedlho si Elsie našla hrčku na hrudi a doktor potvrdil rakovinu prsníka.

Včasná diagnóza Angličanke z Derby pomohla zachrániť život. Po operácii a namáhavej liečbe je podľa lekárov opäť zdravá a jej chuť na šalát sa vytratila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu