Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Reštaurácia ponúka koktejly s červami a škorpiónmi

Zobraziť galériu (2)
"The Summer" láka zákazníkov na svrčky

NEW YORK - Na miešané nápoje pre otrlejších konzumentov alkoholu stavila nová reštaurácia White & Church na newyorskom Manhattane. Koktaily "dochucuje" rôznym hmyzom, ale napríklad aj červami a škorpiónmi. Okrem chuti nezvyčajné ingrediencie tieto miešané nápoje obohacujú aj o proteíny.

Fajnšmekri si napríklad môžu dať kokteil Leto, ktorému vraj cvrčky dodávajú orieškovú príchuť. Škorpióni v Modrom zamate potom jemne chrumkajú a sušené dážďovky v nápoji nazvanom Prečo nie? údajne chuťou zo všetkého najviac pripomínajú hlinu.
 
Všetky nápoje sú dielom Cristiny Biniovej pochádzajúcej z talianskej Florencie. "Áno, jesť chrobáky je veľmi podivné," hovorí jej manžel a obchodný partner Matteo Boglione. "Vložiť ich do úst vyžaduje prekonať psychologickú bariéru. Ale keď to urobíte, zistíte, že vás to neporazí. Že to vlastne pekne chrumkavé.Tak trochu ako zemiakový lupienok," podotkol.
 
Navyše niektoré druhy hmyzu podľa neho majú rovnako proteínov ako hovädzie mäso. Ku konzumácii je vraj vhodných 1400 druhov. V niektorých častiach Ázie sa predávajú na spôsob kebabu, v Afrike sa smažia a v Mexiku sa nimi plnia kukuričné ​​placky.
 
Ani pre niektorých návštevníkov reštaurácie White & Church hmyz v nápojoch nie je ničím divným. Niektorí by si dokonca priali ponuku vylepšiť. "Samozrejme, že by som dal prednosť čerstvým červom. Ale chápem, že je ťažké mať ich k dispozícii," uviedol jeden zo stálych hostí Primo Ravbar.
    
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu