Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pochúťka na festivale: Kokejl z konského semena!

ilustračné foto
ilustračné foto

WELLINGTON - Novozélanďania, ktorí milujú extrémne športy, ako je bungee jumping, dokazujú, že sa neboja ísť do extrému ani v gastronómii. Vymysleli napríklad mliečny koktail s konskou spermou, ktorý chcú predstaviť budúci mesiac na kulinárskom festivale.

Táto prazvláštna pochúťka bude na jedálničku kuriozít, ktoré sa objavia na festivale Wilfoods v meste Hokitika. Návštevníci budú môcť tiež ochutnať živé škorpióny, chrobáky v čokoláde alebo vyprážané larvy.

"Budete potom silní ako žrebec," uisťuje chovateľ pretekárskych koní Lindsay Kerslake, ktorý je autorom nápoja.

Semeno, ktoré ponúkne 12. marca na festivale, bude vo forme mliečneho koktailu s príchuťou vanilky, čokolády alebo jahôd. Chovateľ tiež odporúča napiť sa medzi dvoma dúškami energetického nápoja.

Organizátor salónu Wildfoods Mike Keenan očakáva, že tento nápoj bude chcieť ochutnať veľa návštevníkov. On sám chce ponúknuť k tejto skúške i svoj žalúdok.

Zmyslom festivalu, ktorý založili pred 22 rokmi, je otvoriť chuťové bunky mestských obyvateľov pre experimenty s vidieckymi a neobvyklými jedlami.

Väčšina pokrmov, ako napríklad z diviačieho mäsa, je veľmi chutná, ale každý rok je festival okorenený o oveľa originálnejšie výtvory. V minulosti mohli návštevníci ochutnať aj baranie semenníky alebo býčí penis.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu