Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Štúdia vyvracia mýtus: Muži chcú maznanie, ženy sex

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BLOOMINGTON - Najnovšia štúdia skúmajúca manželské a milenecké páry dokázala presný opak toho, čo sa všeobecne medzi mužmi a ženami považuje na nepísanú pravdu. Podľa nej sa totiž oveľa radšej maznajú a objímajú muži, oproti tomu ženy viac uspokojuje samotný sex.

Výskum Inštitútu Kinsey na Univerzite v Indiane dokázal, že prejavy lásky ako objatie či bozk sú oveľa dôležitejšie pre mužov ako pre ženy. Tie si navyše myslia, že sex je tým lepší, čím dlhšie sú milenci spolu.

Do štúdie sa zapojilo tisíc párov z piatich krajín, ktorí boli spolu minimálne jeden rok a maximálne 51 rokov. Účastníkov vo veku 40 až 70 rokov sa pýtali, koľkokrát za posledný mesiac sa pobozkali, objali, hladkali a mali intímny styk. Odborníkov taktiež zaujímalo, ako veľmi sú vo vzťahu šťastní.

Z výsledkov vyplynulo, že muži, ktorí sa pravidelne maznajú a bozkávajú, sú až trikrát šťastnejší, ako tí, ktorí sa k partnerkám tak často netúlia. Ženy naopak uviedli, že takéto prejavy lásky na ich šťastie nemajú takmer žiadny vplyv.

Autorka štúdie Julia Heimanová uviedla, že obdobie prvých pätnásť rokov partnerského spolužitia môže byť pre ženu emocionálne vyčerpávajúce, pretože v tom čase vychovávajú deti. Potom však "cítia menej tlaku a viac sa uvoľnia". "Čím sú ženy staršie, tým viac sú sexuálne uspokojené. Je to spôsobené tým, že ich očakávania sa menia a dospievaním detí aj ich život," dodala Heimanová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu