Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Svetové kačacie derby aj v Bratislave

Preteky kačíc Zobraziť galériu (3)
Preteky kačíc

BRATISLAVA - Keď si preložíte preteky kačíc do angličtiny a vložíte to na internete do vyhľadávača, zobrazí sa vám obrovské množstvo charitatívnych podujatí po celom svete. Len pre zaujímavosť, Derby Duck, čiže preteky kačíc, majú svojich fanúšikov v 46 amerických mestách a toto podujatie má už vyše 23 ročnú históriu.

Napríklad v Oregone si v minulom ročníku ľudia adoptovali vyše 60 000 kačíc a v Knoxville pretekalo vyše 40 000 kačacích pretekárov. V Európe sú známe kačacie preteky na londýnskej Temži.

Aj Bratislava pokračuje v písaní tejto kačacej tradície. Tento rok to bude už

4. ročník. Uskutoční sa na začiatku letných prázdnin, 2. júla v areáli Divokej vody v Čunove. Organizátori tipujú, že tento rok sa im podarí zvýšiť počet adoptovaných pretekárok oproti 1412 kačiciam z minulého ročníka.

Návštevníci podujatia budú môcť so záujmom sledovať ako obrovský kŕdeľ žltých umelohmotných kačičiek pláva dolu čunovským kanálom. Za každou adoptovanou kačkou je dar pre niektorú z ôsmich vybraných neziskových organizácii. A tak sú Preteky kačíc veselým podujatím pre všetky vekové kategórie, kde sa okrem zábavy robí aj dobro. 

Ak vás celosvetovo známy pretek oslovil, adoptujte si svoj kŕdeľ

na www.pretekykacic.sk a prijmite pozvanie na podujatie s dunajskou vôňou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu