Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Lotyšsku padol rekord v zabíjaní komárov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

RIGA - Sto usmrtených komárov v priebehu desiatich minút - taký je nový lotyšský rekord v zabíjaní hmyzu, ktorý dosiahol jeden zo súťažných tímov na majstrovstvách krajiny v meste Amata.

Druhý tím v poradí za víťazom ďaleko zaostal, keď v rovnakej dobe usmrtil len 49 exemplárov. Súťaž jednotlivcov podľa pobaltskej agentúry BNS tento rok pre malý záujem vyhlásená nebola.

V každom zo siedmich súťažných tímov bolo päť ľudí, ktorí mali za úlohu vo vymedzenom priestore komáre nájsť a holými rukami usmrtiť. Organizácia nebola bez problémov, pretože vo zvolenej lokalite bolo komárov málo. Porota navyše mala problémy so sčítaním obetí, pretože súťažiaci vraj zabíjali chytený hmyz s takou vervou, že bolo ťažké nebožtíkov identifikovať.

V Pobaltí je zrejme táto disciplína obľúbená. Nešťastný hmyz býva obeťou podobného vraždenie aj v susednom Estónsku. Tam je ale národný rekord horší ako v Lotyšsku - iba 81 komárov za desať minút. Vo Fínsku trvá súťaž len dve minúty a rekordný počet zabitých je podľa BNS iba osem. O názor ochrancov zvierat sa agentúra nezmieňuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu