Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dievčatku žilo v ušiach 30 mravcov!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: antfarmsforkids.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Hoci bude znieť tento príbeh neskutočne, nejde o žiadnu fikciu. O tom, že jedenie v posteli môže mať neblahé následky, sa presvedčilo 16-ročné taiwanské dievča, ktorému lekári v ušiach objavili takmer 30 mravcov.

Tínedžerka z Taipeia mala zlozvyk dopriať si pred spaním keksíky a koláče v perinách bez toho, aby popadané omrvinky odstránila. Mravci si tak našli cestu do uší, kde sa usídlili a na nedostatok potravy sa rozhodne nemohli sťažovať. Dievča niekoľko mesiacov pociťovalo svrbenie a bolesti, až sa nakoniec rozhodlo vyhľadať odbornú pomoc.

Lekári prostredníctvom endoskopie v jej zvukovode odhalili pôvodcov nepríjemných pocitov. V ľavom uchu našli šesť a v pravom ďalších dvadsať mravcov. Všetky boli mŕtve, keďže dievča použilo laický recept a do ucha si nalialo olej na varenie. Po liečbe sa zápal bubienkov vytratil a pri nasledujúcej kontrole už bolo všetko v poriadku.

Podľa lekára je bolesť ucha spôsobená vniknutím hmyzu bežná. Stretol sa s pacientmi, u ktorých našiel komárov či švábov, ale s mravcami v takomto množstve sa stretol po prvýkrát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu