Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ženy, ktoré prišli o panenstvo pred 16. rokom: Častejšie rozvody!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Približne každá tretia žena, ktoré svoj prvý sex zažila ako mladá tínedžerka, sa rozvedie do piatich rokov od uzavretia manželstva a každá druhá do desiatich rokov. Tvrdí to najnovšia štúdia Univerzity v Iowe.

U žien, ktoré so sexom počkali do dospelosti, bola šanca, že sa rozvedú, oveľa nižšia. Autor štúdie, profesor sociológie Anthony Palik, sa k tomuto poznatku dopracoval na základe odpovedí 3793 vydatých a rozvedených žien.

Výskum taktiež odhalil, že dievčatá, ktoré prišli o panenstvo počas dospievania, sa predmanželskému sexu oddávajú oveľa častejšie, ako tie, ktoré začali intímne žiť neskôr. Približne tretina z nich počala svoje prvé dieťa pred uzavretím manželského zväzku. Jedno percento skúmaných žien začalo sexuálne žiť ešte pred trinástym rokom života. Naproti tomu 58 percent svoj prvý pohlavný styk zažilo až po 18. roku.

"Skorá sexuálna skúsenosť môže ovplyvniť správanie v neskoršom veku natoľko, že sa daná žena do pár rokov po svadbe rozvedie. Obzvlášť ak dievča prišlo o panenstvo za traumatizujúcich okolností," dodal Palik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu