Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Chlapec (10) ulovil aligátora a priniesol ho domov!

Aligátorovi zviazal čeluste Zobraziť galériu (3)
Aligátorovi zviazal čeluste (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Ktovie, ako by sa zatváril dospelý muž, keby z rieky namiesto ryby vytiahol krvilačné monštrum. Chlapec z americkej Floridy však zachoval chladnú hlavu, bez paniky aligátora spacifikoval a dokonca nebezpečnú korisť privliekol ukázať domov.

Aká bola reakcia Michaela Dashera, keď plaza uvidel, sa nedozvieme, no podľa výpovede jeho matky Tonye (33) zviera pri vyťahovaní najprv udrelo chlapca chvostom do tváre. Pokým jeho kamaráti od strachu zutekali, Michael sa na neho vrhol, prelepil mu tlamu lepiacou páskou a ešte ho pol kilometra vliekol k domu. Chcel sa totiž pochváliť pred svojím dedkom aj celou rodinou, ktorá by si bez dôkazu pomyslela, že klame. "Nemá strach z ničoho, ničoho," povedal o vnukovi dedko Benije Cox.

K Dasherovcom po ohlásení prišli zástupcovia komisie pre divoké zvieratá a rybolov aj polícia, ktorí aligátora zmerali. Kým podľa Tonye mal merať údajne až 1,8 metra, oficiálne záznamy hovoria iba o 1,2 metri. Pravdepodobne aj v tomto prípade zasiahli rybárske historky, pri ktorých sa dĺžka úlovku odkláňa od reality.

Aligátora neskôr opäť vypustili do prírody. Manipulácia s voľne žijúcimi zvieratami je trestný čin, za ktorý na Floride hrozí pokuta 500 dolárov alebo až 60 dní vo väzení. Michael však dostal iba prísne napomenutie a teraz už vie, že ak sa ešte niekedy dostane do podobnej situácie, má bežať s ostatnými.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu