Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Má 17 rokov a je vysoký ako fľaša od mlieka!

Junrey meria iba 60 centimetrov
Junrey meria iba 60 centimetrov

LONDÝN/BRATISLAVA - Filipínčan Junrey Balawing (17) sa asi čoskoro stane najmenším mužom na našej planéte. Tínedžer meria iba 60 cm a má vzrast jednoročného dieťaťa, ale pre svojich rodičov a okolie je veľkou hviezdou.

Svoj údel berie s hrdosťou a teší sa, že dosiahne svetový rekord. "Ak by som bol najmenší muž na svete, bolo by to veľmi cool," hovorí.

Junrey žije so svojimi rodičmi a tromi mladšími, ale vyššími súrodencami, v odľahlej oblasti Filipín. Kým jeho brat a sestry chodia do školy, on zostáva doma pri mame. "Potrebuje moju starostlivosť každú minútu, Junrey dokáže chodiť iba s pomocou a nie príliš dlho, lebo má bolesti. Rada by som pracovala, zatiaľ čo moje ostatné deti sú v škole, ale nemôžem odísť kvôli Junreymu," uviedla jeho matka Conception (35).

Jeho otec Reynaldo (37) pracuje mimo dediny väčinu dní v týždni, ale keď je doma, vysadí si chlapca na ramená a spolu sa túlajú po okolí.

"Vždy bol chorý a všimli sme si, že nerastie, tak sme ho vzali k doktorovi, ale ten bol bezradný," povedala matka. Keď mal Junrey 12 rokov, rovnaký lekár odporučil rodine, aby mu kúpili vitamíny, ale oni si ich nemohli dovoliť.

Napriek svojej veľkosti má Junrey dobrý apetít. Naučil sa písať a kresliť, a keď môže, pomáha rodine so statkom a kŕmi kurčatá. 

Aktuálny držiteľ titulu najmenšieho muža je Khagendra Thapa Magar z Nepálu, ktorý meria 67 centimetrov. "Keď Junrey Balawing dovŕši 18 rokov, čo je vek, kedy môže oficiálne požiadať o záznam, pozrieme sa na jeho žiadosť," uviedol hovorca Guinessovej knihy rekordov. Malo by sa tak stať 18. júna tohto roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu