Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Magnetický Bogdan priťahuje príbor i pozornosť

Bogdan
Bogdan

BELEHRAD - Sedemročný chlapec zo Srbska púta pozornosť tisícok ľudí vďaka jedinečnej schopnosti, ktorou sa môže pochváliť len málokto. Jeho telo je totiž údajne magnetické.

Na telo malého Bogdana sa už "prilepilo" hocičo - od vidličiek či nožov až po obrovskú panvicu. Ide ale naozaj o nezvyčajnú schopnosť alebo len o šikovný trik?

Vydavateľ magazínu Skeptical Inquirer Benjamin Radford uviedol, že podobných videí sú na internete stovky. Len málo z nich je však pravých. "V prípade, že sa naozaj jedná o magnetickú príťažlivosť, daná osoba by mala byť schopná nakloniť sa. Magnetická sila musí byť väčšia než zemská príťažlivosť," povedal Radford.

Na Bogdanovom tele sa však okrem kovových predmetov dokázali udržať i sklenené poháre a ovládače od televízorov. Tie kovové nie sú. Jediné, čo majú spoločné, je hladký povrch. Podľa Radforda preto ide o celkom niečo iné. "Títo ľudia nie sú magnetickí. Niektorí z nich majú hladkú kožu a hrude bez ochlpenia. Na takej ploche potom predmety z rôznych materiálov ľahšie priľnú," dodal.



Magnetický chlapec Bogdan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu