Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ľadová lízanka: Auto rozmrazoval plameňometom!

Auto pokrývala niekoľkocentimetrová vrstva ľadu Zobraziť galériu (3)
Auto pokrývala niekoľkocentimetrová vrstva ľadu

NEW YORK - Na kľúče či odťahové vozidlo zabudnite! Newyorčanovi, ktorý sa včera vybral do práce, sa ráno naskytol neutešený pohľad. Z jeho auta sa totiž kvôli silným mrazom behom niekoľkých dní stal jeden veľký kus ľadu.

Peter Helfer (32) žijúci na Manhattane sa preto musel vyzbrojiť kladivom, plameňometom, dlátom a v neposlednom rade aj obrovským odhodlaním a trpezlivosťou. Jeho vozidlo totiž "opúzdrila" vrstva ľadu, ktorá sa vytvorila kombináciou viacerých faktorov.

V blízkosti miesta jeho bydliska totiž prasklo podzemné potrubie. V noci z neho striekala voda, ktorú do okolia roznášali prechádzajúce autá. Tá kvôli extrémne nízkym teplotám sužujúcim New York rýchlo zamŕzala.

Helferovi odstránenie ľadu z povrchu auta trvalo takmer celý deň. "Musel som zavolať do práce, aby som kolegom oznámil, že dnes neprídem. Keď som im povedal dôvod, mysleli si, že žartujem," povedal marketingový riaditeľ pre denník New York Post.

Mužovi pomohli aj mestskí údržbári, ktorí auto rozmrazili pomocou plameňometu na zamrznuté potrubie. "Som rád, že je to už za mnou," povedal Helfer po tom, ako odviezol auto do servisu, pretože si pri odmrazovaní poškodil zadné okno a lak na vozidle.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu