Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za surfovanie na aute berú vodičáky

Car surfing
Car surfing

MIDHURST/WEST SUSSEX – Anglický tínedžer prišiel o vodičák, ktorý mal len dva mesiace. Dôvodom však nebola jazda, ale surfovanie, pri ktorom sa nechal nakrútiť a záznam sa dostal do rúk polície.

Nový druh zábavy, označovaný ako „car surfing“ už vyvolal záujem polície, ktorá ju považuje za natoľko nebezpečnú, že hrozí odobratím vodičského preukazu na celý rok.

Na zázname leží mladík na streche auta, ktorého sa pridržiava len končekmi prstov, zatiaľ čo vodič krúži po parkovisku, partia sa baví a všetko sleduje. Polícia varuje, že zábava sa môže skončiť v lepšom prípade odobratím vodičského preukazu, väzením, ťažkým zranením alebo ešte horšie.

Proti niekoľkým mladíkom zakročila polícia naozaj radikálne. Na rok prišli o vodičák, jeden z nich dostal navyše 120 hodín verejno-prospešných prác.

"Našťastie, nikto sa počas tejto hlúpej zábavy nezranil, ale mohloto skončiť úplne inak. Chlapec len pred dvoma mesiacmi urobil vodičské skúšky," citoval portál ITN News Phila Nicholasa z polície v Sussexe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu