Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Daniel Lipšic bol online: Manželstvo je zväzok jedného muža a jednej ženy!

Daniel Lipšic je online
Daniel Lipšic je online (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - Exminister vnútra Daniel Lipšic a jeho bývalá kolegyňa z KDH Jana Žitňanská už zbierajú podpisy na založenie hnutia Nová väčšina. Sľubujú nový projekt a výrazné zmeny, stranu by však mali tvoriť známe tváre. Aký program ponúknu občanom? Aké budú ich priority? Ako chcú zlepšiť stav našej krajiny? Prečítajte si aké sú viízie budúceho predsedu Novej väčšiny.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

04.09.2012 11:07 - otázka od jaro
Pán Lipšic veríte na mimozemšťanov???
Keď som bol malý, tak E.T. bol môj obľúbený film a na mimozemšťanov až tak neverím. Toto bola jediná otázka, ktorú sme zobrali mimo poradia - posledná otázka. Ďakujem vám veľmi pekne za všetky položené otázky. Z časových dôvodov som nemohol na všetky odpovedať. Želám všetkým čitateľom Topiek príjemný deň.
04.09.2012 11:01 - otázka od johny
Dobrý deň, ako chcete bojovať proti nepotizmu na úradoch, v štátnej správe a ostatných zariadeniach, keď veľa z nás vidí ako deti známych skončia školy a hneď pracujú a kde sa ostatný snažia najsť pracu a nejde to hoci je oveľa kvalifikovanejší ako ten co dostal pracu
Máte pravdu, že nepotizmus je na Slovensku veľmi rozšírený. A aj preto navrhujeme, aby viacerých verejných funkcionárov volili priamo občania. Je naozaj v demokracii ťažko prijateľné, aby si napríklad sudcovia vyberali svojich nástupcov a to tak, že väčšina sú ich deti a rodinní príbuzní. To nezmení žiaden zákon, to zmení len zásadný spôsob zmeny voľby sudcov.
04.09.2012 11:00 - otázka od Rene
Ake dalsie zmeny v oblasti spravodlivosti by ste chceli urobiť okrem voľby sudcov a prokurátorov ?
Budem možno len veľmi stručný. Myslím si, že musíme zaviesť trestnú zodpovednosť právnických osôb, sprísniť zákon o preukazovaní pôvodu majetku a zaviesť test integrity pri odhaľovaní korupcie verejných činiteľov.
04.09.2012 10:59 - otázka od Jaro
Dobrý deň. V prvom rade Vám fandím ako človeku aj politikovi a budem držať palce. Chcem sa Vás opýtať čo by ste chceli spraviť s výsluhovými dôchodkami vojakov. Je dosť smutné, že "dôchodcom" je 33-34 ročný muž ktorý poberá dôchodok cca 500 - 600 €/mesiac.
Ešte, keď som bol ministrom vnútra, sme navrhli zmenu systému výsluhových dôchodkov tak, aby bol možný odchod do dôchodku až po 25 rokoch služby. Vojaci a policajti musia mať určitý osobitný systém dôchodkov, pretože nie je asi prijateľné, aby v prípade bankovej lúpeže naháňali lupičov dvaja šesťdesiatroční policajti. Ale faktom je, že dnešný systém je dlhodobo finančne neudržateľný. Preto sme navrhli, aby policajti a vojaci platili vyššie odvody do svojich fondov a aby sa výsluhové dôchodky nastavili oveľa spravodlivejšie.
04.09.2012 10:57 - otázka od Pitvor
Nemyslite si, ze vynako uz stary politik s niekolkymi skandalmi ako kinister, by mal nechat predsednicke kreslo nove u, cistemu clovekovi?
Už som povedal, že ja nie som nová tvár v politike. A odporúčam každému posudzovať ma podľa toho, čo som urobil a nie podľa toho, čo sľubujem.
04.09.2012 10:55 - otázka od Stano
Dobrý deň, pán Lipšic. Prajem Vám a Novej Väčšine, aby nebola tým posledným klinčekom do rakvy potápajúcej sa slovenskej pravice. Chcel by som sa Vás opýtať - naozaj si myslíte, že tí istí ľudia, ktorí zvolili Ficov Smer, dokážu rozumne rozhodnúť o ústave alebo funkcii sudcu?
Myslím si, že ľudia rozhodujú rozumnejšie a zodpovednejšie, ako keď za nich rozhodujú elity. Poviem konkrétny príklad v oblasti súdnictva: Som presvedčený o tom, že pokiaľ by sudcovia boli volení v priamych voľbách na fixné volebné obdobie, tak by sudca, ktorý pre "procesnú chybu" prepustil Karola Mella, nemal šancu byť znovu zvolený. V dnešnom stave však dostal zrážky z platu 15 % na tri mesiace a má doživotný mandát. Netvrdím síce, že by v priamych voľbách vyhrali určite tí najlepší kandidáti, ale som presvedčený na 100 %, že by vyhrali lepší a charakternejší ako tí, ktorých dnes vyberá súdna rada.
04.09.2012 10:53 - otázka od Praviciar
Dobrý deň, neviem prečo, ale stále sa nemôžem zbaviť pocitu, že ak sa niekomu v politickej strane niečo nepáči, odíde a skôr či neskôr založí vlastnú stranu. Veď ich je na Slovensku strašne podľa mňa až neprimerane veľa. V čom chcete byť vy iní ako tí ostatní? Som voličom pravice, ale neskutočne sklamaný, rozčarovaný a unavený zo všetkého hašterenia nielen v koalícií v minulom období, ale aj teraz, keď ste v opozícií. Naozaj veríte tomu, že na Slovensku ešte dokáže zavládnuť slušnosť? Ako chcete osloviť pravicového voliča, keď sa pravica neustále štiepi? Rád by som videl reálnu alternatívu voči SMERu. Držím palce, budete to mať ťažké... ale podľa mňa vy na to máte...
Ďakujem za podporu. Myslím si, že jeden z hlavných dôvodov prehry pravice vo voľbách bolo neustále hašterenie. Tieto spory neustali ani po voľbách a pravicové strany sa dokonca vedeli sporiť aj o posty predsedov výborov. Preto sme sa rozhodli osloviť priamo voličov, nezaoberať sa spormi, ale ponúknuť im konkrétnú víziu. Len tak budeme vedieť vytvoriť silnú alternatívu voči dnešnej vláde.
04.09.2012 10:51 - otázka od Medard
Pán Lipšic, fandím Vám. Ale pravica je rozbitá a myslím, že skôr by pomohlo spájanie ako ďalšie delenie. HZDS sa dovtedy delilo, kým nekleslo na 1% potenciál.
Ďakujem za podporu. Naše hnutie sa chce opierať o ľudí a vznikať zdola. A preto máme aj nádej, že bude ľudí skôr spájať.
04.09.2012 10:50 - otázka od Peter
Daniel, fandim vam aj ked KDH som nikdy nefandil.Je fajn,ze zakladate novu stranu,no co to prinesie pre pravicu ako taku?Skor si myslim,ze niektore strany by sa mali spajat,lebo sila pravice je rozdelena medzi strany a cerveny kolos je len jeden.
Súhlasím, že by sa mala pravica spájať, ale my si myslíme, že nemá zmysel spájať dnešných pravicových lídrov, ktorí prehrali voľby v tomto roku. My ideme cestou spájania voličov pravice a budeme radi, ak nám pomôžete.
04.09.2012 10:49 - otázka od Jan Laluha
Pan Lipsic, pred volbami ste slubovali, ze z KDH neodidete a stranu si nezalozite. Mnohi Vam uverili vratane mna. A teraz sa citim byt podvedeny, lebo mate kruzok aj odomna. Ako chcete v politike so svojou stranou fungovat, ked uz start mate postaveny na nepravde?
Pred voľbami som povedal, že neuvažujem o odchode z KDH a bola to pravda. Čo sa ale stalo po voľbách? Pravica výrazne prehrala, ale k žiadnej sebareflexii v pravicových stranách neprišlo. Pravica stratila státisíce svojich voličov, ale tvári sa dodnes, že všetko je v poriadku. Keď sme mali po voľbách zasadnutie poslaneckého klubu KDH v Častej-Papierničke a povedal som, že potrebujeme vytvoriť novú víziu pre ľudí, tak som bol viacerými ľuďmi zahriaknutý, že je to absolútny nezmysel, veď máme svoj vlastný program, ten je dobrý a nemá význam nič meniť. A vtedy som si uvedomil, že ak by som v KDH zostal, tak by to bolo také obojstranné trápenie a sústavné spory. Myslím si, že naši voliči majú nárok na niečo lepšie ako len sústavné spory v jednotlivých stranách, ktoré sú zahľadené samy do seba.
04.09.2012 10:46 - otázka od outsider
Pán Lipšic, mám na Vás pár priamych otázok: 1. je pravda, že nepriamo Vás finančne popdoruje Weiss čo stál za 99%? 2. Vašim hlavým cieľom je prerozdeliť voličov v rámci pravice, o ľavicových voličoch Vám nejde? 3. spolupracujete s organizátormi protestov proti Gorile a toto občianske hnutie chcete z časti využiť ako svoju strannícku štruktúru? Vďaka za odpovede.
1. nie, 2. ide nám o všetkých voličov, ktorí zdieľajú našu víziu, 3. nie.
04.09.2012 10:46 - otázka od jojo
aky to ma zmysel??
Som presvedčený, že je prirodzenou ambíciou každej generácie odovzdať krajinu v lepšom stave našim deťom, ako sme ju zdedili od svojich rodičov. Možno sa to vždy nepodarí, ale mali by sme sa o to vždy pokúsiť. Myslím, že kvôli našim deťom je to aj naša povinnosť.
04.09.2012 10:45 - otázka od fero
Ponuknete obyvatelom stranu, ktora sa nebude zakladat na primitivizme nabozenstva?
Nechceme tvoriť úzko ideologické hnutie, ale ani poslankyňa Žitňanská, ani ja sa svojich názorov nevzdávame. Viera tvorí pre mňa dôležitú súčasť môjho života. Ale samozrejme sme otvorení ľuďom, ktorí sú aj neveriaci, pokiaľ zdieľajú našu víziu o Slovensku. Táto vízia nie je ani pre katolíkov, ani pre evanjelikov, ani pre ateistov, je pre všetkých ľudí, ktorým vadia dnešné pomery na Slovensku. Je pre všetkých ľudí, ktorí dnes na túto krajinu nemôžu byť hrdí. A my by sme tú hrdosť na krajinu spoločným úsilím chceli vrátiť.
04.09.2012 10:42 - otázka od Tamara
Dobrý deň, pán Lipšic, držím Vám palce, ste jediný z KDH, ktorý mi bol vždy sympatický. Len mám obavy, či ste to neprehnali, rozhodne si netreba dopredu dávať do názvu slovo väčšina, keď neviete, ako to dopadne.
Nevieme síce, ako to dopadne a máte pravdu, že môžeme aj prehrať. Ale ak chceme naozaj zrealizovať zásadné zmeny a postaviť Slovensko odznova, tak to nepôjde inak ako získaním novej väčšiny voličov. Nebude to trvať asi ani jeden mesiac, ani jeden rok, ale budeme za túto víziu spolu so všetkými, ktorí ju zdieľajú, bojovať. A budeme radi, keď sa k nám pridáte.
04.09.2012 10:41 - otázka od Stanislav
Dobry den Sledujem Vase vyjadrenia a plne s nimi suhlasim v pripade podpisu nebudem ani sekundu vahat a ak bude moznost registracie do novovzniknutej strany s radostou do toho pojdem drzim palce.
Ďakujem veľmi pekne za podporu.
04.09.2012 10:41 - otázka od Jozef
Dobry den. Chcel by som sa spytat, aky mate program na neprisposobivych asocialov? Dokedy si myslite ze ludia budu trpiet? Alebo to chcete riesit ako Obycajni ludia a to legalizaciou nelegalneho a vylastenie od povodnych vlastnikov (vysmech pre slusnych obcanov). Za odpoved dakujem!
Už na tlačovej konferencii sme pomenovali, že chceme zaviesť pre dlhodobo nezamestnaných právo na zamestnanie od zamestnávateľa poslednej inštancie. Na Slovensku je obrovské množstvo práce v našich obciach, mestách, školách, nemocniciach. A zároveň máme veľké množstvo ľudí na sociálnych dávkach a dokonca časť z nich celý život nepracuje. Aj títo ľudia dostanú šancu pracovať, ale pokiaľ ju nevyužijú, mali by stratiť právo na sociálne dávky. Dávať celý život sociálne dávky ľuďom, ktorí v živote nepracovali, hoci sú zdraví, je forma sociálnej korupcie. A je to aj veľmi demotivačné voči ľuďom, ktorí možno z minimálnej mzdy ťažko živia svoju rodinu a ich príjem je pritom porovnateľný s tými, ktorí nikdy nepracovali. To sa musí od základov zmeniť.
04.09.2012 10:38 - otázka od Janka
Nepaci sa mi ze sa pravica zase a zase stiepi. Uz teraz je tolko pravicovych stran ze ficovi staci jednu-dve odstavit od ucasti v parlamente a zase bude vladnut sam. Myslim ze Vas krok mu zial len nahrava ;(
Náš projekt je projekt o spájaní, ale nie projekt o spájaní politikov a strán, ale o spájaní voličov. Celkom nerozumiem verzii, podľa ktorej treba spájať pravicové strany. Ktoré pravicové strany a ich lídrov spojíme? Myslím si, že na to si môže dať každý odpoveď sám. Naša ambícia je v tomto väčšia a to je spojiť voličov napravo od stredu.
04.09.2012 10:37 - otázka od Marián
Dobrý deň, chcel by som Vám poskytnúť podporu a nejako prispieť k tomu, aby SR bol slušný právny štát pre slušných ľudí. Ako človek pôsobiaci v advokácii viem ako "funguje" výkonná a súdna moc na SR a vôbec sa mi to nepáči. Môžete mi prosím poskytnúť nejaký kontaktný údaj za účelom podrobnejšej komunikácie? Ďakujem. S pozdravom Marián
Náš kontaktný mail je nova@nova.sk a budeme veľmi radi, keď nám napíšete Vaše podnety.
04.09.2012 10:36 - otázka od Richard
Dobrý deň pán Lipšic, dovoľte mi jednu otázku. So všetkými zbytkami úcty, čo vomne ostali voči politikom, by som sa Vás chcel opýtať, dokedy politici plánujú "poddaných" ožobračovať na úkor vlastného nenažratia? Príde niekedy doba, kedy sa bude mať i ľud naokolo dobre bez toho, aby každodenne neprichádzalo nejaké zdražovanie? Kedy politici uvidia aj trošku dalej ako len 100 km od Bratislavy? Moja otázka je taktiež zameraná aj na Vaše hnutie. Čo vie ponúknuť ľuďom ? Ďalšie sľuby? Už toho bolo dosť, nemyslíte ?
Najväčší problém Slovenska v posledných 20 rokoch je, že na Slovensku nemajú navrch ľudia, ktorí slušne žijú a rešpektujú zákony, ale práve mocní, arogantní, bezohladní oligarchovia. A to nielen v Bratislave, ale aj na úrovni jednotlivých miest a regiónov. Riešením z tohto stavu nie sú ďalšie kozmetické zmeny, ale snaha postaviť Slovensko odznova. Na úplne nových základoch a to riešenie spočíva v tom, že na pozíciách v štáte musia byť ľudia, ktorí majú už za sebou v minulosti životný príbeh, ktorý je príbehom čestnosti a odvahy. A takých ľudí je na Slovensku veľa. Hovorím o tom práve preto, že mnohé nové tváre sú väčšinou veľkým sklamaním, preto je dôležité, aby mali za sebou ľudia príbeh a teda skutky. A to je odpoveď aj na Vašu poslednú otázku, pretože naozaj nie sú dôležité sľuby, ale skutky.
04.09.2012 10:33 - otázka od Rotoped
Ako chcete presvedcit Ficovych volicov o svojom programe, ked ste nedokazali presvedcit ani svojich kolegov v KDH?
Ja nechcem presviedčať politikov o našom programe, ale voličov. My sme povedali, že aj náš projekt je o spájaní, ale nie o spájaní politikov, ale voličov. Ako som už spomenul, pravica stratila 400-tisíc hlasov v posledných voľbách. To nie sú Ficovi voliči, to sú sklamaní voliči, ktorí už nechceli voliť menšie zlo. A týchto sklamaných voličov by sme chceli osloviť. A chceli by sme ich osloviť najmä dôveryhodnými ľuďmi, ktorí majú za sebou nejaký životný príbeh.
04.09.2012 10:32 - otázka od DJEFFO
Vazeny pan Lipsic nasa rodina vam veri !!!! sme s vami ! mame vas radi ste pre nas nie co ako pan Rozboril anjel a myslim to vazne, ste anjel v tejto politike drzime vam palce ! s uctou rodina z Humenneho ! ps vsetko dobre !
Ďakujem za podporu.
04.09.2012 10:32 - otázka od Sveťo
Dobrý deň, sympatizujem s Vašou politikou a smerovaním. Chcem sa stať členom Vašej strany. Aký prvý krok mám urobiť. Ďakujem. Sveťo.
Ďakujem za dôveru. V prípade, že sa chcete zapojiť do našich aktivít, napíšte nám na nova@nova.sk .
04.09.2012 10:31 - otázka od Jozef
Čím viac podnikatelov, tým menej práce- ako to vysvetlíte?
Myslím si, že platí skôr opak, ak samozrejme počítame do podnikateľov aj živnostníkov. Bez toho, aby sme vytvorili slobodnú ekonomiku, nebude mať kto vytvárať pracovné miesta. Ak budú živnostníci gniavení daňami, odvodmi a administratívou, tak radšej skončia so živnosťou a budú radšej na sociálnych dávkach. Politika dnešnej vlády sa dotkne najmä strednej vrstvy. Ubezpečujem Vás, že finančné skupiny nezaplatia ani o euro na daniach viac. Majú totiž svoje firmy registrované v daňových rajoch. My chceme skôr posilniť ekonomickú slobodu, aby sa vytvorili pracovné miesta aj v regiónoch, kam ešte dlhé roky veľký zahraničný investor nepríde. Ak sa vláda pýta veľkých investorov, ako im môže pomôcť, nastal čas, aby sa to isté opýtala domácich malých a stredných podnikateľov.
04.09.2012 10:29 - otázka od jaMaxim
Pri druhej Dzurindovej vlade, teda i vašej, ste sa verejne vyjadroval o kupovani a korumpovani poslancov NR. Ak ste neskôr mal vypovedať pred prokuratorom o spáchanom tresnom čine/noch, už ste len mlčal. Ja len dodavam že vtedy z pohľadu spoločnosti sa jednalo nielen o nečistu privatizaciu strategickych podnikov, ale i cielene tendenčnu a nekorektne pripravenu socialnu a zdravotnu reformu čo slovaci pociťuju do dnes. Teda moja otazka znie, čim chcete osloviť svojich potencionalnych voličov, ked nielen politik profesionalne rastie, ale s nim i volič, ktory na rozdiel od politika netrpí amneziou a slova už mu nestačia?
Pri kupovaní poslancov som povedal, že je to prípad, ktorý je nevysvetliteľný, ale ktorý nie je trestnoprávne dokázateľný, keďže sa stal pred niekoľkými rokmi. Keď som napriek tomu v roku 2009 povedal, že pravica má kvôli tejto kauze morálny dlh a mala by sa ospravedlniť, tak sa na mňa zosypala kritika zo strany takmer všetkých pravicových politikov. Aj tieto voľby ale ukázali, že pokiaľ si pravicoví politici myslia, že volič vždy zatne zuby a bude voliť menšie zlo, tak sa mýlia. Nikto iný z pravicových politikov nenašiel odvahu, aby sa k tejto výzve pridal.
04.09.2012 10:26 - otázka od Jozef
Aký máte názor na demokraciu- najlepšie, či najhoršie zriadenie? Prečo ekonomicky sme sa mali lepšie za socializmu?
Ja mám na demokraciu dobrý názor. Keď sme uvažovali s kolegami, čo nás najviac odlišuje od súčasných strán, tak je to skutočnosť, že veríme ľuďom. Myslíme si, že pokiaľ by ľudia mali väčšiu šancu reálne rozhodovať o svojich poslancoch, o svojich sudcoch a prokurátoroch, o veciach verejných v referendách, tak by Slovensko bolo lepšou krajinou. Poviem to na jednom príklade: Súčasná vláda chce zmeniť platný právny stav v oblasti hazardu, aby nemohli obce a mestá zakázať herne a automaty v reštauráciách a pohostinstvách. Za hazardom sú veľké finančné skupiny a verím, že si svoj zámer v parlamente budú vedieť presadiť. Ak by o tom však rozhodovali ľudia, tak som presvedčený, že milióny ľudí by finančné skupiny nepresvedčili.
04.09.2012 10:23 - otázka od Peter Klizansky
Zdravím Vás pán Lipsic, 14 rokov ste boli v politickej špičke, Gorilu ste neriešili až dovtedy kým ju niekto nezverejnil na internete. Keď sa ráno holite, dokážete sa pozerať do zrkadla? Nie je Vám na vracanie z vlastného pokrytectva pretvarky a posadnutosti mocou?
Už som to spomenul viackrát v tomto rozhovore, že vždy sú dôležité skutky. O kauze Gorila som sa dozvedel až v roku 2011 a vtedy som dal pokyn, aby vznikol vyšetrovací tím, ktorý začal v tejto veci vyšetrovanie. Ubezpečujem Vás, že bez tejto iniciatívy by kauza Gorila nebola znovu trestnoprávne vyšetrovaná.
04.09.2012 10:22 - otázka od tibor
Dobry den.Chcel by som sa spytat ci po vcerajsich utokoch od Matovica budete spolupracovat s jeho hnutim?
Je mi ľúto, že aj pán Matovič pokračuje v tom, čo robí už dva roky štandardná pravica a to sú neustále spory a škriepky, vďaka ktorým sme prehrali voľby. Ja na túto hru nenaskočím. Chodíme po Slovensku, stretávame sa s ľuďmi, tvoríme odborné tímy a odporúčam každému kolegovi, aby sa rovnako venoval niečomu pozitívnemu.
04.09.2012 10:21 - otázka od nepodstatne
Neuvazujete, ze by ste uz konecne zacali robit nieco uzitocne a prestali zakladat stale nove strany a slubovat ludom to, co nemate zaujem nikdy naplnit? Myslim, ze uz toho bolo dost.
Ja som sa po voľbách v tomto roku vrátil do advokácie. Právo mňa baví a nie som od politiky tým pádom závislý. Ale nechcel by som sa dožiť chvíle, aby mi moji vlastní synovia, keď vyrastú, povedali, že chcú z tejto krajiny odísť, pretože majú pocit, že tu nemôžu mať slušný život a založiť si rodinu. A ak mi to aj povedia, tak im minimálne chcem odpovedať, že sme aspoň zabojovali, že sme sa o to pokúsili.
04.09.2012 10:19 - otázka od Milan
Vas brat je lekar a asi vie preco odisiel mimo Slovenska. Zaujima ma ako sa Vy staviate k reforme zdravotnictva, nakolko za 23 rokov po revolucii tu nikto zmenu neurobil. Ako hodnotite fakt, ze moja manzelka zaraba ako lekar 4 eura na hodinu a brigadnik v Tescu 3eura? Dakujem.
Náš zdravotnícky tím vedie doc. Hlavatý, ktorý je erudovaný odborník a so svojím tímom začína tvoriť program pre zdravotníctvo. Ale máte pravdu, že platová situácia v zdravotníctve, ale aj školstve je veľmi zlá. Ak má nastupujúca učiteľka na gymnáziu takmer rovnaký plat ako predavačka rýb v hypermarkete, tak to niečo vypovedá o stave v našej spoločnosti. Aj preto sme napríklad pri učiteľoch povedali, že chceme počas jedného volebného obdobia zvýšiť platy o 50 %. Koniec koncov sú to práve učitelia, ktorí vychovávajú naše deti. Bol by som rád, keby ste nám poslali svoje podnety v oblasti zdravotníctva, pretože náš zdravotnícky tím je veľmi otvorený podnetom z odborného prostredia.
04.09.2012 10:17 - otázka od Vlado
Vazeny pan poslanec Lipsic, mate plne usta reci, o tom ako treba byt slusny, nekradnut, atd. Ako chcete zmenit slovensko k lepsiemu. Nic ine vam z ust nejde, iba zakon o preukazovani majetku. Ja vravim, ze na ten zakon vam z vysoka kaslem. Boli ste dlhe roky ministrom a poslancom. Mali ste moznosti zmenit velke mnozstvo veci, posunut to slovensko k lepsiemu. Ale napriek tomu ste to nespravili, prave naopak, vasa byvala strana KDH sa zmieta v samich kauzach a vy sa teraz tvarite ako svetec. To nemati ani trosku hanby???? Vy uz absolutne nemate pravo ziadat slovenskych obcanov o podporu. Ale kazdy sa moze zmenit. Takze ak chcete moju podporu, Verejne Vas tu vyzyvam, aby ste za svoj poslanecky plat kupili nejake uzitocne vybavenie do nejakej nemocnice, alebo domova dochodcov. Potom Vam dam hlas.
Znovu pripomeniem, že treba každého hodnotiť podľa skutkov a ja som aj ako minister spravodlivosti aj ako minister vnútra niektoré veci síce presadil, ale niektoré mi parlament zamietol. Aj preto som si uvedomil, že pokiaľ budem sám bez politickej podpory, tak veľmi ťažko presadím razantnejšie zmeny. A preto sme sa rozhodli presadiť nové politické hnutie. Čo sa týka podpory charitatívnych podujatí, považujem vždy za smutné, ak niekto svoje rozhodnutia, kam venuje svoje peniaze, zverejňuje. Pretože potom je to otázka, či to nie je skôr reklama ako charita. Ale poviem jednu všeobecnú vec. Sú krajiny, samozrejme o niečo bohatšie, ako sme my, kde je štandardom, že človek so slušným príjmom dáva 10 % zo svojho príjmu na rôzne charitatívne projekty. Tento systém považujem za dobrý, ale je to na každého osobnom rozhodnutí.
04.09.2012 10:14 - otázka od Peter
Dobrý deň, aký budete mať program ohľadom registrovaného partnerstva? nemám na mysli adopciu detí ani klasické sobáše. Iba akýsi spôsob spečatenia vzťahu dvoch osôb rovnakého pohlavia. Ďakujem
Som zástancom toho, že manželstvo je zväzkom jedného muža a jednej ženy. Štát nepriznáva manželstvu zvýhodnenia, pretože je to heterosexuálny zväzok, ale preto, že má potenciál založiť rodinu a tým zabezpečiť prežitie spoločnosti. Samozrejme, ak sú konkrétne životné situácie, ktoré komplikujú spolužitie dvoch osôb rovnakého pohlavia, nie som proti tomu, aby sme o nich diskutovali, ale absolútna väčšina majetkových a dedičských vecí sa dá riešiť na základe platného právneho stavu. Preto nie som zástancom prijatia zákona o registrovanom manželstve.
04.09.2012 10:12 - otázka od karol
Čo môže taký arogantný cholerický politik trpiaci syndrómom Vladimíra Palka priniesť do politiky po toľkých rokoch niečo nové , nejakú politickú kultúru a nové trendy , keď dlhé roky pritakával a sedel vo vláde s ľuďmi , ktorý vytunelovali , rozkradli a drancovali tento štát . odpovedz mi na to lipszitc.
Vždy nabádam ľudí, aby hodnotili nielen politikov, ale aj iných verejných činiteľov podľa skutkov a nie podľa slov. Ja som bol štyri roky ministrom spravodlivosti a takmer dva roky ministrom vnútra, takže odporúčam každému, aby ma hodnotil v dobrom aj v zlom, podľa toho, čo som urobil, nie podľa toho, čo som sľúbil. Myslím si, že aj moje vyjadrenia k vládam, ktorých som bol členom, boli vždy pomerne priamočiare.
04.09.2012 10:10 - otázka od Jozef
Vazeny pan Lipsic, doteraz nerozumiem a nechapem Vasmu rozhodnutiu, po udalostiach v Devinskej novej Vsi, ked ste vydali nariadenie, ze kazda policajna hliadka ma byt vyzbrojena automatickou utocnou puskou vzor 58. Tato zbran totiz nie je samopal, ako to Vy a aj ostany "odbornici" nazyvate. Mam vysokoskolske vzdelanie v oblasti vojenskej techniky, a samopal je nieco uplne ine. Automaticka utocna puska vzor 58 je zbran s dostrelom 2800 metrov a vysokym smrtiacim ucinkom strely. Preto sa Vas pytam, kedy sa z Vas stal odbornik na zbrane, ze ste bez vahania vydal taketo nariadenie? Ktory "odbornik" Vam poradil aby ste vydal taketo nariadenie?? (rozumny clovek to urcite nebol). Nebol to nahodou z Vasej strany iba medialny tah, ktorym ste sa chceli ukazat, aky ste hrdina, ked vyzbrojite policajtov nebezpecnou vojenskou automatickou utocnou puskou?? Dakujem.
Pokiaľ by mala hliadka obvodného oddelenia v Devínskej Novej Vsi v čase Harmanovej streľby v motorovom vozidle aj pušku vzor 58, tak by bolo menej obetí na životoch a menej zranených. Pušku vzor 58 poznám ešte z čias mojej vojenskej služby.
04.09.2012 10:09 - otázka od anna
Chcem sa Vás opýtať,či si naozaj myslíte,že dokážete zaujať väčšinu ľudí na slovensku,ktoré je pod kontrolou Smeru a Fica na všetkých dôležitých miestach ? Bola by som rada , ale nevidím priestor na návrat demokracie . Pekný deň prajem
Chcel by som zaželať príjemné dopoludnie čitateľom Topiek a teším sa na diskusiu. Budem sa snažiť zodpovedať otázky v poradí, v akom boli napísané. Myslím si, že na Slovensku žije väčšina slušných ľudí, ktorým vadí, že dlhodobo na Slovensku nemajú navrch. A že na Slovensku vládnu politické, justičné a finančné elity. Máte pravdu, že časť voličov, ktorí potrebujú silného vodcu, ktorý im bude garantovať absolútne všetky životné istoty. Títo voliči sú radi, keď prevezme za nich zodpovednosť a bude rozhodovať politická elita. Ale potom je tu minimálne tak veľká skupina voličov, ktorým takáto predstava o vláde vadí, ktorí majú predstavu, že vláda je len autom, ale voliči sú šoférom. Veľká časť týchto voličov neprišla v minulých voľbách voliť, pretože boli sklamaní z dvoch rokov stredopravej vlády. Pravicové strany stratili 400-tisíc hlasov v posledných voľbách. Títo voliči nevolili Fica, ale boli tak znechutení, že väčšina z nich neprišla voliť. A preto som optimista, že ak ponúkneme týmto voličom dôveryhodnú nádej, tak ich budeme vedieť osloviť.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu