Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Spevák Peter Nagy bol online: Nie som hrdina!

Peter Nagy počas online rozhovoru na topkách. Zobraziť galériu (5)
Peter Nagy počas online rozhovoru na topkách.

BRATISLAVA - Peter Nagy sa narodil 9. apríla 1959 v Prešove. Svoju hudobnú kariéru odštartoval v roku 1983 a hneď o dva roky zvíťazil v ankete Zlatý slávik. Za svoje dlhoročné pôsobenie na muzikantskej scéne naspieval množstvo hitov. Ich výber sa nachádza na najnovšom CD nazvanom More piesní.

Peter Nagy sa na hudobnú scénu uviedol so skupinou Indigo, neskôr sa vyprofiloval ako sólový spevák. Počas svojej kariéry spolupracoval aj s deťmi, z ktorých najznámejšími boli Michaela Paštéková a Martin Madej.

Pred pár rokmi sa dokonca začal venovať aj fotografovaniu. V roku 2008 mu vyšla publikácia Book 1, kde uverejnil svoje snímky. Ako fotograf sa Nagy zameriava hlavne na krásne ženy.

Najnovšie však vydal opäť hudobný nosič. Má názov More piesní a ide o dvoj-CD, na ktorom sa nachádzajú všetky jeho najväčšie hity, napríklad Korálky od Natálky, Kristínka iba spí alebo Láska je tu s  nami.

Na viac noviniek sa Petra môžete spýtať vy sami. Spevák vám bude na otázky odpovedať vo štvrtok od 14:00.

 

 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

02.06.2011 14:58 - otázka od Dada
Dobrý deň, Peter! Prajem pekný deň. Mňa by najviac zaujímalo, aké záujmy máte okrem fotenia. Akú hudbu radi počúvate a ktoré hudobné CD najradšej počúvate? Vďaka za Vašu odpoveď.
Ja pocuvam najradsej hudbu Jakob Dylan kapela Wallflowers, je to syn Boba Dylana. Nadherne texty a piesne. A potom vsetky zenske, ktore maju nehu v hlase, napr. Carla Bruni. Dakujem vsetkym za prekvapivo mile otazky. Som rad, ze aspon tu, na tomto portali sa zlepsila internetova etika. Majte sa krasne, milujte sa.
02.06.2011 14:55 - otázka od Alena
Ahoj, rada by som sa spýtala, či sa nechystáš v blízkej dobe do Kanady konkrétne do Toronta? Viem, že si tu bol v roku 2009 ale nejak sme to vtedy nestihli. Slovenská komunita by sa tu určite potešila z Tvojho koncertu. Díky za odpoveď a všetko dobré želám.
Pred mesiacom som v Prahe jednal s jednym manazerom z Kanady, asi to bude buduci rok. Takisto v USA.
02.06.2011 14:54 - otázka od Soniaaaaa
A dajú sa Vaše fotky aj kúpiť? ked áno tak na Vašej stránke alebo kde?
22. 6. budem mat vystavu v Brne v dizajnovom obchode Soho.
02.06.2011 14:53 - otázka od Jojo
Aky je Tvoj nazor na Superstar a kto by podla Teba mal vyhrat.Dakujem.
Superstar nesledujem, ale myslim si, ak vyhra hocikto, caka ho tazka cesta za svojim prvym hitom. Som presvedceny, ze spevak bez hitu este nie je kompletny, aj ked uznavam, ze vela z nich spieva uzasne.
02.06.2011 14:52 - otázka od ivan
Zdravim PN :) sme asi priblizny rocnik narodenia, tiez som hraval v minulom storoci ale len v amaterskej kapele. Otazka: chystas sa v buducnosti nahravat este nejake songy? Ak ano, iba svoje, alebo by bola moznost aj ineho autora, (napriklad mna, ked mam v supliku nieco, co by bolo mozno akcepovatelne) nie komercne, pre peniaze, len ak z muzikantskej starej vasne... zelam vela uspechov, tiez fotim na Kanooon :)
Momentalne uz niekolko rokov (asi 30) spievam len svoje texty. Mam toho v zasobe dost, ale aj tak vaham, co z toho pouzit. Ale dakujem za peknu ponuku.
02.06.2011 14:50 - otázka od Soniaaaaa
DObrý deň, chcem sa informovať keby som chcela od Vás fotky alebo lepšie povedané nechať sa od Vás nafotit bol by velký problém? Ja len preto že sa mi Vaše foto veľmi páči a tie nápady sú super....Ďakujem Za odpoveď
Na strankach www.artfotonagy.eu stale prebieha casting. Nech sa paci skusit stastie :)
02.06.2011 14:49 - otázka od Show
Ahoj Peter, ja mám otázky dve : 1. odkiaľ berieš ten optimizmus a stále dobrú náladu ? (mám rád tvoj humor) 2. V ktorej exotickej krajine si zažil nejaký skutočne exotický zážitok, myslým napr. nebezpečný. Vďaka, drž sa.
Optimizmus beriem pri pohlade na Slovensko cez softver google earth. Staci pozriet zhora, aka je nasa krajina sice krasna, ale drobucka a tym padom nepodstatna. Tak isto su nepodstatne nase pribehy v suvislosti s behom sveta, tak naco machrovat. Lepsie je si z toho robit srandu. V exotickych krajinach nepodavam ruku dobrodruzstvu, nie som typ hrdinu.
02.06.2011 14:47 - otázka od zuzana
Caves Peter, chcela som sa spytat, ze dost si toho precestoval a dost si toho zazil, ze kde sa ti tak najviac pacilo a preco. Dikes za odpoved a prajem vsetko dobre. Zuzana
Zo zahranicia sa mi aj napriek tomu, ze som hral mesiac v USA pre nasich a ceskych rodakov, najviac pacilo na mojom turne v Australii. Lebo okrem koncertov som konecne videl australsku prirodu a viem, co je to naozaj slobodna krajina. Australia ma nulovu kriminalitu a nulovu nezamestnanost. Odporucam si to checknut.
02.06.2011 14:44 - otázka od Daniela
Milý Peter, počas svojej kariéry si napísal množstvo krásnych piesní, ktoré psychicky pomohli vyliečiť veľa nešťastných duší, dalo by sa preto povedať, že vlastne vyrábaš lieky - veľmi účinné a bez vedľajších účinkov. Ďakujem Ti za Tvoju prácu za všetkých fanúšikov a poslucháčov, želám veľa optimizmu, sily a hlavne dobrú obranyschopnosť.
Dakujem pekne. Nedokazem sa tvarit v tomto pripade skromne, pretoze naposledy, ked som bol hostom rannej relacie v Ceskej televizii, prisiel tam e-mail do chatu od pana, ktory mi dakoval, ze moja piesen Sam s nohami na stole mu pomohla zdolat rakovinu. Preto si tvoj e-mail vytlacim a zaramujem. Dakujem.
02.06.2011 14:42 - otázka od Andrej
Peto usporiadavate aj sukromne koncerty - do obyvacky?
Zatial som hral len v spalni :)
02.06.2011 14:42 - otázka od zdeno
Sme rovesnici a pamatam si par koncertikov este ako solo spevaka vo V-cku v Kosiciach na zaciatku vasej kariery. Hudbu mate sirokospektralnu a myslim aj velmi dobru. Len mam pocit, ze tych koncertov na Slovensku je strasne malo. Letne festivaly nepocitam. Neplanujete nejake turne po Slovensku ako robil napr. Meky Zbirka pred par rokmi?
To je skoda, ze festivaly nepocitas, pretoze tam vzdy hrame so skupinou Indigo na 120% a kompletny koncert. Minuly rok sme hrali turne po Slovensku a skoro vsetky slovenske festivaly, tak neviem, ci to staci... :)
02.06.2011 14:40 - otázka od martin
kedy budeš mat koncert prievidzi..
Minuly rok na jar sme mali turne po Slovensku a hrali sme aj v Prievidzi. Snad buduci rok...
02.06.2011 14:39 - otázka od Lucia
Zdravím, tiež Ti chcem zaželať všetko dobré, veľa inšpirácie a chuti do ďalšej práce.Chcem Ti povedať, že s Tebou sa mi spája jedna z posledných pekných spomienok na detstvo - keď sme s bratmi ako Vianočný darček rodičom pripravili vlastnú verziu pesničky "Láska je tu s nami" - starší brat hral na metle, mladší bubnoval na hrncoch a ja som mala činely - pokrievky.Veľmi sme ťa obdivovali - mne to ostalo dodnes. Ďakujem za túto krásnu spomienku, ktorá ma často drží pri živote a prajem všetko dobré :-)
To som rad, ze ti to zostalo dodnes. Asi ma najvacsiu radost z tych pokrievok manzel, ked ich dviha pred vecerou a privoniava. Dakujem za peknu spravu.
02.06.2011 14:38 - otázka od johnny úr
CD peter nagy extra best of mam napocuvane hore dole. Stara dobra klasika..Diky ze si to nahral, ktovie co by som zamlada pocuval keby teba a tublatanky nebolo. BTW..chcem si kupit daky digi fotak kompaktik, aky by si mi odpurucil. Nech sa dari.
Dakujem pekne za priazen. Kompaktov je strasny kopec, ja nechcem robit reklamu ziadnej znacke. je to zalezitost financii, dnes sa da aj s lacnym fotakom urobit pekna fotka, ak ju chces len na pamiatku.
02.06.2011 14:37 - otázka od adela
Ahoj Peťo. Chcela by som sa ta opýtať ci si píšeš texty piesni sám, ak áno tak aku máš inspiráciu ?
Ano, vsetky texty si pisem sam. Inspiruje ma rozporuplna doba, ktoru zijeme. Napriklad piesen Len pomaly, ta je o tom, ako sme predbehli slobodu a vlastne sme zavisli na computeroch, to boli stroje, ktore povodne mali setrit cas a dnes nam ho kradnu.
02.06.2011 14:35 - otázka od Lenka
Ahoj Peťo, tvoje pesničky u nás vyhrávali takmer každý deň. spievali sme si ich na lúke pri dome alebo len tak. s tvojimi piesňami sa mi spája krásne detstvo prežité v malom vinárskom mestečku, kde sme boli susedia :-) celá naša família ťa srdečne pozdravuje a želajú veľa úspechov. prajem pekný deň, Lenka zo Sv. Jura :-)
Dakujem za pekny pozdrav. Spominam v dobrom.
02.06.2011 14:34 - otázka od Maja
Prajem Vam vela zdravia a vela optimizmu, myslim, ze ho mate aj na rozdavanie, som sice od Vas o 6 rokov starsia ale Vase pesnicky mi dodavaju elan a chut do zivota.
Dakujem. Tymto moje piesne splnili u vas svoje poslanie.
02.06.2011 14:33 - otázka od Jana
Ahoj Peter, máš ešte čo sa týka hudby nejaký nesplnený sen?
Rad by som urobil turne unplugged take, ako sme robili zaznam na album Labute a havrany v roku 2009.
02.06.2011 14:33 - otázka od Peter
Peter,otázka z iného súdku, čo používate na Vaše vujné háro ? Nejaké špeciálne prípravky, či to je genetika ?
Vlasy mam po mamke. Aj ked aj Adela sa ma pytala vo svojej sou, ci je to trvala - nie je, ale najlepsie bude, ked si pozriete dnes vecer Adela Show. Budem tam.
02.06.2011 14:31 - otázka od Lenka
Ahoj Peto mam rada pesnicky ktore tvoris aj tie nove ..ak si budes niekedy planovat koncerty naplanuj jeden aj do Presova. Dakujem a pekny den :)
Rad hravam vo svojom rodnom meste, som hrdy Presovcan. Hrali sme tam minuly rok s kapelou na Dobrom festivale, ktory organizuje Miro Tasler. Pozdravujem.
02.06.2011 14:30 - otázka od Lenka
...Ještě by mě zajímalo, jestli jste viděl v poslední době nějaký dobrý film, který byste rád doporučil... Lenka
Czech made man s Janom Budařom. Je to pravdivy a nie celkom usmevny pribeh o tom, co vsetko pokriveneho sa dialo s ludmi po revolucii, ako sa bezhlavo ponizuju za peniaze a v podstate to nie je lepsie ani dnes. Genialny pribeh.
02.06.2011 14:28 - otázka od Igor
Nejako sa mo zda,ze si sa vytratil zo sveta hudby v poslednom case,venujes sa niecomu inemu?
Koncertujem s kapelou aj sam, len to nemam kde prezentovat. Ak sa dobre pozriete, tak zistite, ze z TV programov zmizli hudobne programy, ktore by podporovali povodnu slovensku tvorbu a v mediach to nie je tiez ruzove. Mrzi ma, ze media sa vrhaju na ludi, ktori robia blbosti a podhadzuju sa trochu bulvaru, len kvoli tomu, aby boli na titulkach. Mediam sa necudujem, je to pre nich dobry tovar, cudujem sa skor tym kvazi-celebritam, ze sa castokrat zbytocne ponizuju, lebo uspech im to nezaruci. Pre nich je to skor kontraproduktivne. Takze stale koncertujem so skupinou Indigo aj sam s gitarou, ale odmietam sa prezentovat cez sukromie alebo umelo vymyslene skandaly. Som skratka stara skola.
02.06.2011 14:24 - otázka od M
Nazdar Peter,nemyslis si,ze tvoje najnovsie CD skonci na policiach v obchodnych domoch za 2 € ? Oplati sa na Slovensku vobec vydavat nejaka hudba, ked je tu take piratstvo ?
To je pekna otazka. Myslim si, ze CD nosice, ked prisli na trh, boli prehnane drahe a ludia sa z trucu naucili ich nekupovat. Ja si teda CDcka kupujem, lebo chcem mat doma originaly, ale je pravda, ze nova generacia si vsetko stahuje v mp3, cim pomaly a mozno nevedome vrazdi svoje idoly.
02.06.2011 14:22 - otázka od Daniela
Obal nového CD More piesní sa nesie v pokojnom súlade príjemne pozitívne ladených farieb a tvojom veľavravnom pohľade do diaľky mora...Väčšina piesní s tým aj korešponduje...ale kontrastom sú tvoje koncertné vystúpenia s kapelou vo farbách červenej a čiernej, s podtónom rockovejšieho prejavu...znamená to, že pod kožou vnímavého a citlivého skladateľa sa skrýva duša diabla?
Pisete jak z "velkej knihy". Ale v podstate vo volnej prirode som neskodny. V podstate som romantik.
02.06.2011 14:20 - otázka od Lenka
Přeji hezký den z Moravy! Gratuluji k cédéčku... a zajímalo by mě, kdy vyjde plánovaná kniha veršů a na kdy výhledově plánujete další řadové album, protože nejvíc se vždycky těším na nové písničky :-)!!! Děkuji. Lenka
Kniha intimnej poezie a ciernobielych fotiek vyjde v oktobri a bude mat nazov Laskave piesne. Dalsi album snad buduci rok.
02.06.2011 14:19 - otázka od Ivka
Ahoj, na nic se neptám. Jen přeji hezký den.. :-) IVKA
Ani nic neodpovedam... Takisto prajem pekny den.
02.06.2011 14:19 - otázka od dana
Comu sa teraz venujete viac? Spievaniu alebo foteniu?
Fotim len raz do mesiaca, lebo fotim konkretne napady. Vyjde mi kalendar Rum&Choco 2012 zhruba o mesiac... Fotenie je iba moja zaluba a nezivim sa tym. Zivi ma muzika uz 28 rokov. Ak chces, tak si pozri www.artfotonagy.eu
02.06.2011 14:17 - otázka od Rasťo z Bratislavy
Ahoj Peter, vydávaš album, knižku, koncertuješ, ale na Slovensku Ťa vidieť nie je až tak často. Čím to je?? A kedy sa konečne uvidíme??
Koncertom v Hard Rock Cafe a krstom albumu More piesni sme skoncili ceske turne. Na Slovensku budeme hrat so skupinou Indigo koncerty 17. 6. v Trebisove, 18. 6. v Piestanoch, 9. 7. na festivale Sitno blues a 19. 7. festival Podhajska. Ostatné termíny budu postupne na mojich strankach. Dakujem.
02.06.2011 14:13 - otázka od Daniela
V oceáne popmusic už pláveš ako "starý" žralok. Neustále však musíš čeliť útokom pirátov, ktorí bažia po žraločej koži. Čo myslíš, oplatí sa búriť vodu a ceriť na nich zuby, alebo radšej plávať síce ďalej, ale zato v pokojných vodách?...
Zalezi na tom, co myslite, ci piratstvo hudobne alebo bulvarne. Oboje ma trapi. Ale nemenim svoj smer. Dakujem za peknu otazku.
02.06.2011 14:12 - otázka od Jožo R.
Chcel by som sa Petra opýtať koľko má gitár a či by jednu nevymenil alebo nepredal:_) chcel by som mať gitaru na ktorej on hral...
Uz sa tak parkrat stalo, jedna gitara bola vydrazena cez internet pre nadaciu deti so srdcovym ochorenim a jedna visi v Hard Rock Cafe v Prahe. Staci ponuknut a pripadne mi napisat na webstranky. www.peternagy.eu Mam ich zatial 20.
02.06.2011 14:09 - otázka od Nika
Dobry den,ja nemam otazku iba vam chcem zazelat aby sa vam v zivote darilo,aby ste boli stastny,zdravy a aby vas vsetko zle obchadzalo a nech sa vam splnia vsetky sny po com tuzite :o)Pozdravujem vas :o)Dovidenia a este pekny zvysok dna.
Dakujem, velmi si to vazim. A dufam, ze vam tento optimizmus vydrzi.
02.06.2011 14:08 - otázka od Veronika
Dobry den,som velka zberatelka autogramov a chcela by som aj vasu podpiskartu aj z podpisom ale adresu na verejnost nedavam ci mate nejaku adresu alebo nejaky email?Vopred velmi pekne dakujem.Dovidenia :)
Email je na stranke www.peternagy.eu, ale upozornujem, ze je urceny len na sluzobnu postu, nie na sukromne konverzacie.
02.06.2011 14:07 - otázka od Mia
Ahoj Peter. Zaujimalo by ma, ci mas v ,,sufliku,, taku pesnicku, ktora ti tam dlhe roky stoji a caka na svoj cas a ty ju zatial nechces z akychkolvek pricin vydat? Ak ano o com je?
Ano. Je o cloveku, ktory travi cely cas na internete, ma pat identit, dve ako muz a tri ako zena. A bombarduje cele okolie svojimi mindrakmi. Ale myslim si, ze vela ludi by sa spoznalo a zacali by ublizovat mne, a to anonymne a beztrestne.
02.06.2011 14:05 - otázka od Linda
Ahoj Peter, strasne ti fandim uz dlhe roky. Na tvojej hudbe som vyrastala, poznam vsetky tvoje pesnicky. Teraz ma ale zaujali aj tvoje fotografie. Prezradis na aky fotoaparat fotis? Mym na mysli presny typ:)
Je jedno, na aky fotoaparat sa foti, ale dolezite je, co sa foti a ako sa foti. Pouzivam fotoaparaty Canon.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu