Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Evakuovali dedinu, dôchodcovi našli rekordný arzenál

Stodola, v ktorej mal dôchodca uložené zbrane Zobraziť galériu (8)
Stodola, v ktorej mal dôchodca uložené zbrane

BERLÍN - Množstvo zbraní a trhavín, ktoré v utorok a v sobotu našla polícia v držbe dôchodcu z Meisenheimu na západe Nemecka, je pravdepodobne rekordné.

Viac zbraní u súkromnej osoby úrady v povojnových dejinách Nemecka zrejme ešte nenašli. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informovala agentúra DPA. Obyvateľov neďalekej dediny Becherbach úrady kvôli ďalšej časti arzenálu v sobotu evakuovali.

"Ide pravdepodobne celoštátne o najväčší nález zbraní a výbušnín u súkromnej osoby," povedal v nedeľu hovorca zásahovej jednotky Arno Heeling. Majiteľ munície sa pri jednej z razií zrútil a zatiaľ nemohol byť vypočutý.

Veľké množstvo vojnových zbraní, ručných granátov, munície a výbušnín našli policajti okrem iného v prenajatej stodole v obci Becherbach, ktorých zhruba 600 obyvateľov muselo byť v sobotu evakuovaných. V sobotu večer pyrotechnici zneškodnili zhruba 40 kilogramov trhaviny, ktorú šesťdesiatdvaročný muž schoval v dvoch debnách v stodole. Išlo o vysoko explozívny látku podobnú nitroglycerínu.

Iba v utorok polícia našla v dome vášnivého zberateľa v Meisenheimu okolo 50 zbraní a asi 50.000 až 60.000 nábojov.

Presné množstvo nájdených zbraní úrady neuviedli. Po prehliadke nehnuteľností muža však museli byť odvezené v nákladnom automobile. Niektoré zbrane údajne pochádzajú ešte z obdobia pred 2. svetovou vojnou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu