Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Pochovaný zaživa, zázrakom prežil pod metrami bahna!

Záchranári odvážajú zraneného do nemocnice
Záchranári odvážajú zraneného do nemocnice

TERESOPOLIS - Tragické záplavy a zosuvy pôdy v Brazílii prinášajú aj príbehy so šťastným koncom. Jedným z nich je muž, ktorý dokázal prežiť pod štvormetrovou vrstvou bahna neuveriteľných 16 hodín. Dom Marcela Fonsecu (42) v meste Teresopolis pochovali prívaly rozmočenej pôdoy a muž zostal uväznený v troskách.

Záchranári začali kopať po tom, ako spod trosiek začuli tlmené zvuky. Po troch hodinách sa im podarilo dostať k mužovi, ktorý zázrakom prežil bez vážnejších zranení.

Marcelo Fonseca zostal zavalený v úzkom priestore, ale dokázal prežiť napriek problémom s dýchaním. "Hrudník mi drvil kameň, bol som uväznený," povedal. Spomenul si aj na posledné chvíle pred zosuvom. "Keď som otvoril okno, počul som silné zadunenie, stihol som len dobehnúť k predným dverám. Potom som už len videl lietať kusy strechy," citovala zachráneného Sky News.

Fonsecovu záchranu nakrúcal jeho známy, novinár Luciano Zimbrao. Vôbec však netušil, kto je mužom pochovaným pod troskami. Svojho priateľa spoznal, až keď ho vyslobodili a niesli na nosidlách, uviedli brazílske médiá. Podľa lekárov okrem škrabancov neutrpel žiadne zranenia.

Prírodná katastrofa si v horskej oblasti neďaleko Ria de Janeira podľa posledných údajov vyžiadala takmer 700 ľudských životov. Počet obetí bude podľa úradov ešte stúpať, záchranári sa len postupne dostávajú do odrezaných oblastí. Médiá hovoria o jednej z najhorších prírodných katastrof v dejinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu