Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ázijská tržnica v Brne zhorela do tla, škoda 30 miliónov!

Väčšinu hál sa nepodarilo zachrániť
Väčšinu hál sa nepodarilo zachrániť

BRNO - Obrovský požiar ázijskej tržnice dominoval nočnej oblohe v Brne. Z neznámych príčin sa rozhorela jedna z hál, oheň sa bleskovo šíril ďalej. Hasiči z mesta i okolia sa pokúšali so živlom bojovať, vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti.

Hlásenie o požiari prijali okolo ôsmej večer. "Oheň sa aj napriek intenzívnemu haseniu rozšíril na šesť z desiatich predajných hál. Týchto šesť objektov z ľahkých kovových matariálov oheň zasiahol v plnom rozsahu. Konštrukcia hál sa vplyvom tepla deformovala a prepadala," popísal udalosť hovorca hasičov Jaroslav Haid.

Zvyšné haly sa po niekoľkohodinovom boji poradilo pred ohňom uchrániť. Po uhasení plameňov nastúpila na miesto ťažká technika, ktorá bude overovať, či pod troskami niekto neostal. Podľa predbežných informácií sa však nikto nezranil.

Z miesta požiaru sa do okolia šíril hustý dym. Ľuďom v Brne preto odporučili, aby neotvárali okná. Pomohol drobný dážď, ktorý zo vzduchu nebezpečné látky čistil.

Príčina nie je známa, jedna z preverovaných verzií hovorí o technickej chybe elektroinštalácie. Škody odhadli na 30 miliónov korún, resp. 1,23 milióna eur.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu