Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po diaľnici upaľoval takmer 200-kilometrovou rýchlosťou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

INNSBRUCK - Rakúska polícia vo štvrtok zadržala českého vodiča, ktorý uháňal na diaľnici A12 v Tirolsku takmer dvojnásobnou rýchlosťou, než povoľujú tamojšie predpisy. Po zadržaní mužovi odobrali vodičský preukaz a muž dostal zákaz pokračovať v jazde, informovala na svojom webe rakúska polícia.

Uviedla, že tridsaťdvaročný Čech išiel po diaľnici v blízkosti obce Kramsach namiesto maximálnej povolenej rýchlosti 100 kilometrov za hodinu rýchlosťou 196 kilometrov za hodinu. Pražan sa aj napriek silnej prevádzke pri jazde správal "mimoriadne bezohľadne", citovala dnes oznámenie úradov agentúra APA.

Previnilý vodič musel taktiež zaplatiť pokutu 1000 eur. Rakúska polícia zároveň prípad odovzdala príslušnému úradu oblastnej správy. Podľa všeobecnej praxe tak Čechovi môže hroziť aj dočasný zákaz riadenia motorových vozidiel na rakúskom území.

"Trojkráľový" český prípad zďaleka nie je v Rakúsku prvý. Podobne nekompromisne rakúska polícia okrem iného zakročila voči Čechovi, ktorý predvlani išiel na rovnakej diaľnici 212 kilometrov za hodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu