Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri zriedka vídanej prestrelke zabili troch policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Troch policajtov zabili dvaja muži podozriví z vraždy pri zriedka vídanej prestrelke, ktorou sa skončila naháňačka vo východnej Číne.

Jeden z páchateľov sa na mieste zastrelil. Podobné prípady násilia sú v Číne výnimočné, pretože súkromné vlastníctvo strelných zbraní je nelegálne. O incidente dnes informovala agentúra AP. Pri prestrelke v meste Tchaj-an v provincii Šan-tung zranili aj dvoch civilistov a štyroch ďalších policajtov. Páchateľmi boli muži podozriví z vraždy, ktorú údajne spáchali minulý mesiac a ukrývali sa v byte svojho príbuzného.

Keď ich policajti vypátrali, začala naháňačka, pri ktorej muži uniesli postupne štyri autá a postrelili dvoch vodičov. Potom do nich narazilo zásahové policajné vozidlo. Vypukla prestrelka, pri ktorej muži zabili troch policajtov a štyri ďalšie osoby zranili, napísal denník China Daily. Jeden z páchateľov sa zastrelil na mieste, druhý skončil vo väzbe. S najväčšou pravdepodobnosťou ho neminie trest smrti.

V Číne je len málo kriminality páchanej strelnými zbraňami, avšak vytrvalo rastie čierny trh s pašovanými a podomácky vyrobenými puškami alebo pištoľami. Tento vývoj v v minulom roku viedol k celoštátnemu záťahu proti nelegálne držaným zbraniam.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu