Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zlodeji sa prezradili, omylom vytočili číslo na políciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ - Dvaja lupiči z Plzne v nedeľu večer veľmi uľahčili policajtom prácu pri objasňovaní krádeže. Na mobilnom telefóne totiž nevedomky zrejme vo vrecku vytočili číslo tiesňovej linky 158 práve vo chvíli, keď sa dohadovali, čo ukradnú. Operačný dôstojník potom už len poslal na miesto hliadku, ktorá dvojicu dolapila. Teraz sa budú muži spovedať z krádeže a z porušovania domovej slobody.

Na tiesňovej linke zazvonil večer telefón. "Bolo počuť len mužské hlasy, ktoré sa bavili o tom, čo si z domu odnesú a kadiaľ pôjdu preč. Z hovoru vyplynulo, že páchatelia zjavne nevedia o tom, že vytočili číslo na políciu," opísala situáciu policajná hovorkyňa Martina Korandová.

Hliadka tak podľa podrobností z nechceného telefonátu vedela, že zlodeji sa nachádzajú na trolejbusovej zastávke a budú majú so sebou motorovú pílu a krovinorez.

Policajti dvojicu skutočne našli vo chvíli, keď sa muži chystali nastúpiť do trolejbusu. Devätnásťročný a dvadsaťdvaročný muž z Plzne sa potom priznali, že vykradli chatu na Cintorínskej ulici. Keď policajti kontaktovali prekvapeného majiteľa, zistili, že do chaty sa previnilci dostali cez rozbité okno.

Majiteľovi po ich návšteve chýbalo náradie, krovinorez, motorová píla, digitálny prijímač, kotúčová píla, potraviny a alkohol za viac ako 11 000 korún (440 eur). Pri dychovej skúške policajti namerali staršiemu mužovi 0,88 promile alkoholu, mladší nadýchal 2,53 promile alkoholu, dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu