Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Silvester v Európe: Odtrhnutý prst a niekoľko mŕtvych

Oslavy v Taliansku
Oslavy v Taliansku

RÍM/BERLÍN/VIEDEŇ/AMSTERDAM - Niekoľko mŕtvych a množstvo zranených si vyžiadali bujaré oslavy príchodu nového roka v rôznych štátoch Európy.

Dvaja mŕtvi a 500 zranených je výsledok novoročných osláv v Taliansku. Počet zranených, medzi ktorými je aj 127 neplnoletých osôb vrátane 59 detí mladších ako 12 rokov, je o ničo nižší v porovnaní s minulým rokom (511).
      
Jeden muž prišiel o život pri požiari v poschodovom dome v Ríme. Osem ľudí vrátane piatich bolo zranených.
      
Najmenej osem Talianov utrpelo strelné zranenia. V juhotalianskom Crispane zahynul 39-ročný muž, ktorého na balkóne zasiahla zblúdený náboj. V južnom Taliansku sa počas osláv často stieľa do vzduchu.
      
V Neapoli utrpelo pri oslavách zranenia viac ako 70 ľudí, ohňostroje navyše zapálili kopy neodvezených odpadkov v uliciach.
      
Novoročné oslavy neprežilo v Nemecku niekoľko ľudí - jednému mužovi spôsobila smrteľné zranenie podomácky vyrobená svetlica, ďalšie obete si vyžiadali požiare. Podľa nemeckej polície sa aj napriek tomu silvestrovská noc nevymykala z priemeru.
      
"Amatérsky" výrobca zábavnej pyrotechniky spôsobil v v Kieli niekoľkohodinovú evakuáciu asi 60 ľudí. Sám utrpel ťažké zranenia ruky a hlavy, následne prišli do jeho bytu pyrotechnici, aby zneškodnili ďalšie výbušniny.
      
Tri vážne zranenia - odtrhnutý prst a popáleniny na hlave a ruke - si odniesli oslavujúci v Hamburgu. Mužovi v Mníchove roztrhal ruku delobuch.
      
V Holandsku zomrel cez silvestrovskú noc 13-ročný chlapec, ktorého v kempingu v blízkosti mesta Harderwijk zasiahla počas ohňostroja nepovolená pyrotechnika. V Haagu rakety zranili štyroch policajtov, dvoch z nich vážne.
      
Ťažké zranenia spôsobila pyrotechnika viacerým ľuďom v Rakúsku, napríklad v Badene (Dolné Rakúsko) a Liezene (Štajersko). Polícia tam mala veľa práce aj s podnapitými osobami.
      
Osobná loď so 140 cestujúcimi je od Silvestra v karanténe v nemeckom meste Koblenz. Asi 30 pasažierov postihlo zvracanie a hnačka. Epidémiu zrejme spôsobili norovírusy, kým však nebudú známe výsledky testov, loď nemôže opustiť prístav.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu