Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragický prelom rokov v Česku, zahynulo 11 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Mimoriadne tragický bol prelom starého a nového roka v Česku. Od silvestrovského poludnia do dnešného rána zahynulo 11 ľudí.

Pri rannom požiari dnes zahynuli dvaja ľudia na Olomoucku, už v noci starší muž na juhu Moravy. Na Vysočine zomrela žena (39) zrejme po požití väčšieho množstva alkoholu, pri Kroměříži neprežil mladý vodič dopravnú nehodu, ďalší mladý muž zomrel v Brne po páde z balkóna. Mladík utrpel vážne zranenia, upadol do bezvedomia a v nemocnici následkom pádu podľahol.

V Libereckom kraji bola zrejme najvážnejšou silvestrovskou udalosťou smrť horolezca (37), ktorý popoludní spadol v Českom raji z výšky 60 metrov a záchranári už mu nemohli pomôcť. Po páde zo skaly v piatok zrejme zahynul aj muž (47) nájdený u Rantířov na Jihlavsku. V Oskavě na Šumpersku zomrel muž (83), ktorý sa pravdepodobne v piatok v podvečer pošmykol a spadol zo svahu do potoka.

Popoludní zahynuli pri čelnej zrážke na zľadovatelej ceste v okrese Svitavy dvaja ľudia a ďalší traja sa zranili. K tragickej nehode došlo aj v okrese Kroměřiž."Vodič havaroval s vozidlom mimo cestu, kde čelne narazil do betónového prejazdu mostu na pole. Pri havárii utrpel veľmi ťažké zranenia na viacerých častiach tela, vrátane hlavy, a vnútorné krvácanie," opísal haváriu hovorca krajských hasičov Ivo Mitáček. Zraneniam mladík na mieste podľahol.

Pri príchode roku 2011 mali v celom Česku naponáhlo hasiči aj zdravotníci, ktorí museli ošetrovať ľudí poranených petardami. Počas novoročných osláv zranili desať ľudí. Dôchodcovi (69) v Ostrave explodovala priamo v ruke a utrpel rozsiahle poranenia troch prstov. Ďalší ľudia utrpeli popáleniny na tvári či na rukách, v jednom prípade aj poranenia očí. Podobné prípady ošetrovali zdravotníci vo viacerých krajoch.

V Jirkove v okrese Chomutov okolo 1:30 ráno dokonca skočil podnapitý asi štyridsaťročný muž kvôli nezhodám s družkou z tretieho poschodia domu. Utrpel niekoľko zlomenín a skončil v nemocnici. V Štramberku pri Novom Jičíne skončili v bezvedomí kvôli opitosti štyri deti.

Na južnej Morave policajti zaznamenali pri silvestrovských oslavách nezvyčajne veľa bitiek, a to ako na verejných priestranstvách, tak v reštauráciách, baroch a súkromných bytoch. Po potýčkach skončilo päť ľudí s reznými ranami a ďalších 23 s inými zraneniami.

V Prahe záchranári ošetrili a odviezli do nemocníc počas silvestrovských osláv celkom 171 ľudí. Štyria ľudia sa vážnejšie zranili pri odpaľovaní pyrotechniky. Záchranári zaznamenali okrem iného úrazy spôsobené pádom, otravy alkoholom a popáleniny rúk a tváre. Polícia riešila aj lúpežné prepadnutie, nedovolené používanie pyrotechniky, vreckové krádeže aj predaj drog. Podľa mestskej polície a hasičov však boli oslavy relatívne pokojné.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu